13 Травня, 2024
Дізналася, що моя дочка вийшла заміж. На весілля їздили тільки батьки колишнього чоловіка. Ні мене, ні моїх батьків ніхто не запросив

Дізналася, що моя дочка вийшла заміж. На весілля їздили тільки батьки колишнього чоловіка. Ні мене, ні моїх батьків ніхто не запросив

Чоловік пішов і забрав усе.

Свого колишнього чоловіка, я дуже боялася, хоча він мені навіть ніколи не погрожував. Він просто казав один раз і ти розумієш, що повторювати він не стане. Я в цьому переконалася, живучи з ним. За матеріалами

Ми прожили 8 років в офіційному шлюбі, два роки зустрічалися і потім два роки жили в цивільних відносинах. Зареєстрували шлюб, коли я чекала дитину.

Познайомилися в університеті. Я вчилася на першому курсі, а він був на п’ятому. Ми готували новорічну програму і в ній брали участь кілька старшокурсників. Серед них був і Саша. Він не любив ім’я Саша і не відгукувався на нього. Олександр. Навіть в шлюбі Олександр.

Мені тоді ще дівчинки сказали, що Олександр з мене на репетиції не зводив очей, та й сама я це бачила. Після чергової підготовки до концерту він підійшов і сказав: «Ходімо зі мною в кіно. Два квитки є!». Не запросив і не запропонував, а наказав.

І потім всі його запрошення і пропозиції звучали як накази. Накази з посмішкою, але не терплячі заперечень. Мені він подобався і я погоджувалася.

Ми ходили в кіно і в театри, в музеї і на виставки, їздили в різні країни, ходили в походи. Нас життя крутило в вихорі яскравих подій і не менш яскравих емоцій. Нам було весело і цікаво. А одного разу Олександр запропонував нам пожити разом. Якщо вийде, якщо впораємося, якщо не будемо дратувати один одного, то створимо сім’ю. А якщо щось піде не так, то розлучимося без обpаз.

Жити разом вийшло. Якось все гармонійно і злагоджено, приємно і затишно.

А коли я зрозуміла, що стану мамою, Олександр зрадів, закрутив мене, обсипав величезними ромашками і сказав, що він найщасливіша людина на землі. У найближчий вихідний він ВПЕРШЕ! запросив на обід одночасно наших батьків і в їх присутності мені зробив пропозицію.

Мами заплакали від щастя, батьки нас гордо привітали. Було гарне весілля в заміському ресторані. Була красива весільна подорож з білосніжними піщаними пляжами. Було море щастя! Море! Було …

У мене і в Олександра були свої однокімнатні квартири.

Ми поговорили і вирішили ці квартири об’єднати в хорошу двокімнатну. З дитиною нам не завадить нормальна квартира. Правда, мої батьки були проти такого розміну, але я була невблаганна.

Листопад. Паршива погода. Я з великим животом. Знайшли гарну двокімнатну квартиру за подібною ціною, але наші однокімнатні треба було продати і за двокімнатну віддати гроші. Я оформила довіреність на чоловіка, так як сама всім цим займатися була не в змозі.

Він все продав і купив нам двокімнатну квартиру. Сам продав. Сам купив. Тоді я була не в курсі, що квартира, як виявилося, була куплена його батьками і подарована синові.

А в цей час у нас народився ангелок – Ангеліна.

Щастя переповнювало всіх. Всі готові були допомагати і вдень, і вночі, аби погратися з онукою. А вона з кожним днем ​​ставала все смішніше і смішніше і все в ній душі не чули.

У три роки дочка пішла в садок, я на роботу, і мій світ змінився. Я не знала, що це кінець сім’ї. Мені треба було відразу йти, але я сподівалася, боялася, та й дитині потрібен батько.

А сталося наступне.

Чоловік відкрив компанію, яка завдяки його розуму і працездатності стала швидко розвиватися і процвітати. Він став часто їздити у відрядження, іноді був відсутній по два тижні.

Це потім мені сказали, що у всіх відрядженнях і в поїздках його супроводжує молода дівчина, юрист-перекладач. Одного разу я задала Олександру питання про те, хто його супроводжує у відрядженнях? Він не став брехати і викручуватися, а просто сказав, що це юрист, вона ж його помічниця, вона ж розумна, вона ж грамотно веде всі переговори, вона ж знає практично всі підводні камені, вона ж і коханка, а якщо я буду дурепою, то вона ж в майбутньому стане і його дружиною.

Я дурепою бути не хотіла заради дитини. Розуміла, що якщо не вона, то буде інша. Закрила очі.

А потім мені якось сказали, що бачать майже щодня машину чоловіка біля одного гарного будинку. Цей будинок, як виявилося, купили батьки для помічниці сина.

Я подала на розлучення. Нас розлучили. І тільки тоді я дізналася, що до цієї квартирі не маю ніякого відношення. Все просто. Цю квартиру чоловікові подарували батьки. Круто.

У той же вечір після розлучення колишній прийшов після роботи роз’яснити мені деякі деталі.

У цій квартирі я можу жити тільки з донькою. І ніяких чоловіків. І ніяких романів, інакше дочку він забере, а мене виставить на вулицю. Так ми і жили вдвох з дитиною.

Правда, він допомагав добре і дитина ніколи і ні в чому не потребувала. Два рази на рік донька їздила на море. Один раз він купував путівку мені, дитині і своїй мамі, другий раз брав Ангеліну з собою.

Час йшов. Дочка росла. Колишній продав свій бізнес і поїхав жити за кордон. Після школи до нього поїхала і дочка. Одного разу він з’явився, сказав, що продає цю квартиру, мені купив кімнату в малосімейці, яка була раніше гуртожитком. У ній я зараз і живу. Одна. Дочка іноді телефонує, але не приїжджає. Я не бачила її вже 5 років. Нещодавно дізналася, що вона вийшла заміж. На весілля їздили тільки батьки колишнього чоловіка. Ні мене, ні моїх батьків ніхто не запросив.

Я працюю. Мені на скромне життя грошей вистачає. А в душі тільки біль і безсонні ночі.

Іноді стою біля вікна, дивлюся в ніч, а там безмовна тиша і місяць.

Дуже складно…

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *