16 Червня, 2024
Дадуть по 10 800 грн на кожного: у Кабміні попередили сім’ї з дітьми Screenshot

Дадуть по 10 800 грн на кожного: у Кабміні попередили сім’ї з дітьми

Уряд України вирішив допомогти одній із уразливих категорій населення виплатою екстреної фінансової допомоги. Гроші зможуть отримати ті сім’ї, які мають дітей і які змушені евакуюватися з прифронтових територій, повідомляють у телеграм-каналі Мінсоцполітики України.

Український уряд спільно з ЮНІСЕФ запускає виплату екстреної додаткової фінансової допомоги для сімей з дітьми, які евакуюються із прифронтових територій Сумської та Харківської області. Такі сім’ї зможуть розраховувати на виплату у розмірі 10 800 грн. на кожного члена сім’ї.

У Кабміні націлені на полегшення фінансових витрат через вимушену евакуацію сімей з дітьми, у зв’язку з чим гроші будуть направлені сім’ям, які з 1 травня 2024 р. підлягають обов’язковій евакуації, а до евакуації – мешкали на території Сумської та Харківської областей.

Так, по 10 800 грн. на кожного виплатять наступним категоріям:

– у складі сім’ї є особа чи дитина з інвалідністю до 18 років;
– сім’я багатодітна з дітьми віком до 18 років;
– дітей виховує самотня мати чи самотній батько;
– сім’я з дітьми до 18 років є малозабезпеченою.

За три дні планової евакуації з прифронтових територій Сумської області було вивезено близько 200 дітей. Згідно з повідомленням голови Сумської обласної військової адміністрації Володимира Артюха дітей вивезли з населених пунктів Білопілля та Ворожба, загалом було евакуйовано понад тисячу осіб.

Після евакуації, яка відбувається в межах Сумщини, людям забезпечили компактне розміщення та надали гуманітарну допомогу.

Також завдяки представникам ДСНС, Національної поліції, волонтерам та представникам місцевих громад у Харківській області було вивезено з-під обстрілу у безпечні місця вже близько 8800 осіб. Багатьом людям надається психологічна допомога.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *