Цибулю потрібно вчасно прибирати з грядок, щоб вона довго зберігалася в результаті.
Зазвичай процедура проводиться наприкінці липня чи на початку останнього літнього місяця. Погода при цьому має бути сухою. За два тижні до цього треба припинити поливи.
При цьому потрібно дивитися на стан самої рослини. Він підкаже, коли потрібно збирати врожай.
Існує три показники дозрівання цієї культури.
Перший показник – жовте пір’я. Якщо більш ніж у 50 відсотків овочів на грядці стали такими, це означає, що настав час збирати цибулю.
До другої ознаки відноситься тонка і підсохла шийка цибулини.
Ще один пункт, на який потрібно звернути увагу, полягає в тому, що у дозрілої цибулини починає лущитися лушпиння, яке трохи виступає із землі.
Пір’я цибулі після збирання відразу обрізати не потрібно. На декілька годинників урожай варто залишити на грядці, щоб він просушився. Дощів при цьому не повинно бути. Увечері овочі можна забрати під навіс і залишити так на пару тижнів.
За цей час цибулина більше насититись поживними речовинами, а значить, що вже можна обрізати пір’я. Але бажано залишити 10 см зеленої маси. Після цього можна переходити до підготування овочів до зберігання.