22 Грудня, 2024
7 смачних м’ясних салатів до святкового столу — найкращі рецепти

7 смачних м’ясних салатів до святкового столу — найкращі рецепти

7 смачних м’ясних салатів до святкового столу — найкращі рецепти

М’ясний салат — це завжди ситне і смачне блюдо на святковий стіл. Можна використовувати будь-яке м’ясо: відварну курку, яловичину, свинину, індичку

7 смачних м'ясних салатів до святкового столу — найкращі рецепти
7 смачних м’ясних салатів до святкового столу — найкращі рецепти

Салат з шинки, корейської моркви та кукурудзи

Салат з курки, корейської моркви та кукурудзи
Салат з курки, корейської моркви та кукурудзи

Інгредієнти:

  • шинка або полядвиця свинна відварена – 400 г;
  • огірки свіжі – 2-3 шт .;
  • кукурудза – 1 банка .;
  • морква по-корейськи – 200 г;
  • сир твердий – 200 г;
  • майонез

Рецепт приготування:

  1. Шинку, огірок і сир порізати тонкою соломкою. Змішати з кукурудзою.
  2. Заправити салат майонезом, перемішати, відразу подавати. Смачного!

Салат м’ясний пікантний

Салат м'ясний пікантний
Салат м’ясний пікантний

Інгредієнти:

  • М’ясо телятини відварне — 200 г,
  • Огірок — 100 г,
  • Корнішони — 100 г,
  • Помідор— 2 шт.,
  • Петрушка — 5 г,
  • Сметана — 1,5 ст. л.,
  • Майонез — 1 ст. л.,
  • Гірчиця — 1 ч. л.,
  • Цукор — 0,5 ч. л.,
  • Сіль — 0,5 ч. л.,
  • Перець чорний (мелений) — за смаком.

Рецепт приготування:

  1. Відварити м’ясо до готовності в підсоленій воді. Охолодити, нарізати соломкою. Свіжий огірок нарізати соломкою.
  2. Так само нарізати корнішони. З помідорів вирізати серцевину з насінням і нарізати м’якоть соломкою. Петрушку подрібнити.
  3. Для заправки змішати сметану, майонез і гірчицю. Додати сіль і цукор. Всі продукти змішати, приправити меленим чорним перцем. Сіль та цукор додати за смаком. Дати постояти 10 хвилин і подавати.

Салат з копченою куркою і виноградом

Салат з копченою куркою і виноградом
Салат з копченою куркою і виноградом

Інгредієнти:

  • копчене куряче філе – 300 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • твердий сир – 150 г;
  • виноград без кісточок – 250 г;
  • майонез – 150 г;
  • батон для сухариків – 5 шматочків;
  • прованські трави – 0,5 ч. л.;
  • оливкова олія – 2 ст. л.

Рецепт приготування салату з копченим курячим філе та виноградом:

  1. Першим етапом зробимо сухарики. Нарізаємо батон на кубики. Нарізаний батон посипаємо прованськими травами і збризкуємо оливковою олією. Перемішуємо.
  2. Тепер майбутні сухарики відправляємо в духовку розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.
  3. Нарізаємо копчену курячу грудку кубиком.
  4. Нарізаємо так само і твердий сир. Відправляємо у загальну салатницю до курки.
  5. Нарізаємо відварені яйця. Відправляємо до вже підготовлених продуктів.
  6. Для салату краще взяти виноград без кісточки. Великий виноград потрібно розрізати навпіл.
  7. Заправляємо салат майонезом.
  8. Викладаємо салат на тарілку, а зверху посипаємо сухарями. Смачного!

Салат з телятиною та пекінською капустою

Салат з телятиною та пекінською капустою
Салат з телятиною та пекінською капустою

Інгредієнти:

  • телятина – 150 г;
  • капуста пекінська – 100 г;
  • зелена цибуля (рублена) – 1 ст. л.;
  • редис – 5 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • огірок – 1 шт.;
  • майонез чи сметана – за смаком.

Спосіб приготування

Телятину відварюємо та нарізаємо соломкою. Капусту шаткуємо. Огірок нарізаємо соломкою. Яйце відварюємо та подрібнюємо, редис нарізаємо соломкою. Всі інгредієнти змішуємо та заправляємо за смаком!

Салат з копченою грудинкою та листям салату

Салат з копченою грудинкою та листям салату
Салат з копченою грудинкою та листям салату

Інгредієнти:

  • 200 грам копченої курячої грудки
  • 100 грам твердого сиру
  • 2 курячих яйця
  • 1 пучок салатного листя
  • 200 г помідорів «Черрі»
  • 1 упаковка сухариків
  • 2 огірка
  • 100 г майонезу
  • 2 ч. ложки гірчиці
  • сіль перець

Рецепт приготування:

  1. Салатні листя рвемо в салатницю. Помідори «Черрі» розрізаємо на 2-4 частини і додаємо до салатного листя.
  2. Огірки розрізаємо на 2 частини і нарізаємо тонкими пластинками. Додаємо до решти продуктів. Туди ж кладемо твердий сир, нарізаний кубиками.
  3. Копчену курячу грудку нарізаємо кубиком і додаємо в салатник. Подрібнюємо відварні курячі яйця.
  4. Майонез змішуємо з чорним перцем і гірчицею, а потім заправляємо салат. Також солимо його на смак і все добре перемішуємо.
  5. Подаємо салат присипавши сухариками. Смачного!

Салат з шинкою, болгарським перцем та корейською морквою

Салат з шинкою, болгарським перцем та корейською морквою
Салат з шинкою, болгарським перцем та корейською морквою

Інгредієнти:

  • шинка – 200 г
  • корнішони – 100 г
  • морква по-корейськи – 150 г
  • червоний болгарський перець – 1 шт.
  • майонез
  • петрушка

Рецепт приготування:

Всі інгредієнти нарізати соломкою та змішати з корейською морквою. Заправити салат майонезом та прикрасити петрушкою.

Салат з ананасом, куркою і кукурудзою

Салат з ананасом, куркою і кукурудзою
Салат з ананасом, куркою і кукурудзою

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 2 шт.;
  • огірок – 1 шт.;
  • ананаси консервовані – 1/2 банки;
  • кукурудза – 150 г;
  • майонез

Спосіб приготування

  1. Миємо огірок і нарізаємо соломкою.
  2. Ананаси нарізаємо дрібними кубиками.
  3. Нарізаємо м’ясо великими шматочками.
  4. Всі з’єднуємо та заправляємо майонезом.

Джерело: kolizhanka.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *