8 Липня, 2025
9 порад як правильно зберігати цибулю та часник, щоб добре збереглись до наступного врожаю.

9 порад як правильно зберігати цибулю та часник, щоб добре збереглись до наступного врожаю.

Поділюсь порадами щодо тривалого збереження врожаю часнику та цибулі:

Приступайте до збирання врожаю, коли більшість бадилля (близько 80%) пожовкне.

Посадіть поруч із чорною редькою – вона виділяє речовини, що перешкоджають розмноженню шкідливих мікробів та запобігає шийній гнилищі.

  1. Забезпечте ретельне сушіння врожаю відразу після збору, перевертаючи його на грядці. Переконайтеся, що погода яскрава і температура повітря коливається між 30-35 градусами.
  2. Якщо у головок є паростки, то вкоротіть бадилля, залишивши лише коротку шийку довжиною близько 50 мм.
  1. Дочекайтеся, поки врожай повністю просохне в приміщенні, особливо зверніть увагу на шийку.
  2. Пройдіться по врожаю, відсортувавши та видаливши пошкоджені або заражені цибулини – їх не можна зберігати.
  3. У часнику відсікайте стебла, а коріння злегка підсмажте, щоб запобігти пересиханню.
  1. Щоб покращити умови зберігання часнику, його можна обробити парафіном і потім зберігати у тканинних мішках.
  2. Якщо часник почав проростати, краще промийте, просушіть, очистіть, подрібніть і потім заморозьте.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *