19 Вересня, 2024
Літній холод накриє Україну: синоптик Діденко попередила про сильне падіння температури у понеділок

Літній холод накриє Україну: синоптик Діденко попередила про сильне падіння температури у понеділок

Після спекотних вихідних, Україну чекає помітне похолодання. Синоптики попереджають, що температура повітся у понеділок не буде такою гарячою, як в неділю. З палких +30 градусів, вона впаде до прохолодних значень.

Зокрема, синоптик Наталка Діденко у своєму прогнозі поділилась деталями.

З понеділка, 29 липня, вона прогнозує відчутне зниження температури повітря по всій території країни. Особливо це буде помітно у південних та східних регіонах, де послаблення спеки розпочнеться у вівторок, 30 липня. Зниження температури принесе полегшення після спекотних вихідних, а також створить сприятливі умови для сільськогосподарських робіт та заготівлі врожаю.

Сьогодні-завтра, 28-29 липня, територію України перетинатиме атмосферний фронт.

Він завітає із родичами, дощами та грозами.
Щоправда, родичі будуть переважно бідними – трохи подощить на півночі, північному сході, на Вінниччині, Черкащині, Полтавщині, а вдень у понеділок – нічого толкового, переважно сухо, хіба аж ввечері 29-го липня локальні дощі пройдуть на крайній півночі України, на Луганщині та в Приазов’ї.

Важлива синоптична деталь!
29-го липня в більшості областей України внаслідок проходження атмосферного фронту передбачається сильний північно-західний вітер, до штормових поривів 15-20 метрів за секунду.
Поскидає масово яблука з дерев, ріжте за узвар, варіть джеми, компоти, скільки встигнете.

Атмосферний фронт, про який я згадую – холодний, тому в його тилу пошириться прохолодніше повітря.

Отже, завтра в багатьох областях України спека впаде, очікується в західних областях +20+25 градусів, на півночі, у центральних областях та на Харківщині +24+29 градусів.

У південній частині та на південному сході ще побуде завтра сильна спека до +30+35 градусів (окрім Одещини, там +28+30 градусів), проте у вівторок навіть в цих регіонах температура повітря знизиться до +27+29 градусів.

У Києві в понеділок передбачається – увага – сильний північно-західний вітер, до штормових поривів 15-20 метрів за секунду!
Дощ з грозою ймовірний найближчої ночі та завтра вранці, вдень – без опадів.
Повітря у столиці 29-го липня очікується значно свіжішим, очікується +25, +25 градусів.

Хвилі ще спеки ще прийдуть, проте можна поки що буде подихати свіжим повітрям і навіть прикрити на кватирку вікно вночі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *