19 Вересня, 2024
Тепеp тільки так! Кaбмін запpовадив нові пpавила щодо пpодуктів – тоpкнеться кожного укpаїнця

Тепеp тільки так! Кaбмін запpовадив нові пpавила щодо пpодуктів – тоpкнеться кожного укpаїнця

Уряд розширив список продуктів з обмеженим терміном зберігання.

У Кабміні переглянули перелік продуктів, які мають обмежені терміни зберігання.

Так, до списку потрапили ті продукти, що потребують

особливого режиму зберігання, а також товари з обмеженими термінами придатності. Про це пише телеграм-канал “Бізнес Цензор”.

Як зазначили у пресслужбі Міністерства аграрної політики та продовольства, внесення змін до переліку сільськогосподарської продукції з обмеженими термінами зберігання знадобилося через велику кількість відповідних звернень з боку асоціацій виробників та переробників.

Так, в уряді ухвалили рішення про доповнення списків сільськогосподарської продукції з обмеженим терміном та особливим режимом зберігання згідно з кодами УКТЗЕД.

Зокрема, до переліку додатково було внесено живих тварин, товари м’ясної та рибної продукції, субпродукцію, готову та консервовану рибу; кондитерські вироби, плоди, горіхи, соки плодові та овочеві.

До списку товарів з обмеженим терміном зберігання було додано бджолині матки, капуста головчаста, кольрабі, цвітна, капуста листова; корнішони, салат латук та цикорій (свіжі або охолоджені).

До переліку продукції, що має особливий режим зберігання, додано олію рапсову або гірчичну та їх фракції, філе окремих видів риб, м’ясо заморожене та інше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *