19 Вересня, 2024
Ця ялинкова ігpашка СРСР кoштує пoнад 50 тиcяч: ТОП найдоpожчих пpикрас

Ця ялинкова ігpашка СРСР кoштує пoнад 50 тиcяч: ТОП найдоpожчих пpикрас

Знайти хороші іграшки, як і все інше, в Радянському Союзі було непросто, але якщо вдавалося, то річ дбайливо зберігали і передавали з покоління в покоління.

У 21 столітті багато хто викидає радянський вінтаж, купуючи своїм дітям нові модні іграшки, але виявилося, що можна продати радянські ялинкові іграшки – ціна на них, як і на інші іграшки для дітей, дуже висока.

Скільки можуть коштувати ялинкові іграшки СРСР

Почнемо з того, що колекціонери шукають найчастіше – новорічні іграшки СРСР.

Вся справа в тому, що за часів Радянського Союзу ялинкові прикраси були не просто різнокольоровими кульками. Іграшки робили у формі різних предметів, зокрема, людей, птахів, звірів і персонажів казок.

Матеріал – міцне скло, а якість фарб була такою, що навіть через 80 років ці іграшки, за умови дбайливого ставлення, мають чудовий вигляд. Саме тому антиквари готові віддати великі гроші за такі предмети.

Ціна, в першу чергу, залежить від року випуску. Чим старший виріб – тим складніше його знайти, тим дорожче він коштує. Наприклад, радянські іграшки на ялинку початку 20 століття дуже дорогі і рідкісні, а ось прикрасами 70-х років нікого не здивувати – вони є в багатьох сім’ях, а й серед них бувають вельми цінні екземпляри. Друге, що важливо розуміти – це не тільки вік іграшки, а й її стан. Ідеальний зовнішній вигляд гарантує високу вартість, але навіть найменший скол або тріщина можуть знизити ціну на 90%.

Найдорожчі рідкісні ялинкові іграшки СРСР

Ми пропонуємо вам подивитися, які радянські новорічні іграшки, за даними сайту OLX та інших товарних майданчиків, зараз можна дорого продати – для колекціонерів вони особливо важливі, тому якщо у вас знайдуться такі ялинкові прикраси, сміливо можете спробувати виручити за них “кругленьку” суму:

Дитина на гойдалці Артіль (1930-ті роки) – від 50 000 грн;

Чиполіно (стандартний набір із 16-ти фігурок і розширений із 23-х) – від 3 500 грн за кожну фігурку;

15 республік СРСР (без коробки і з коробкою) – від 20 000 грн;

Доктор Айболить (набір із 5 іграшок) – 5 000 грн;

Баба Бабариха (50-ті роки) – від 5 000 грн;

Коник-Горбунок (зі скла, покритий глазур’ю) – 2 500 грн.

Звичайно, не у кожного жителя сучасної України є абсолютно всі такі рідкісні ялинкові іграшки СРСР – каталог досить унікальний.

Проте, навіть по одній, без набору, але в хорошому стані можна продати рідкісні екземпляри за пристойну суму. Особливо цінуються поодинокі фігурки з набору “Чиполіно”: Синьйор Помідор за ґратами, Барон Апельсин, Цибуля-порей, собака-шукач Тримай-хапай, генерал Миша Довгохвіст та інші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *