19 Вересня, 2024
Доведеться віддати усю зарплату: скільки цьогоріч коштує зібрати дитину в школу

Доведеться віддати усю зарплату: скільки цьогоріч коштує зібрати дитину в школу

На шкільне приладдя та одяг готуйтеся витратити від 6 до 12 тисяч гривень

Цьогоріч українські школярі можуть почати навчання навіть у серпні, що пов’язано з енергетичною кризою в країні. Це означає, що батьки вже зараз мають активно готуватися до шкільного сезону, збираючи необхідне для своїх дітей.

Що потрібно купити

Шкільний та спортивний одяг
Найбільші витрати цього року припадають на шкільний та спортивний одяг. Вартість гардеробу для учня молодших класів коливається в межах 5-6 тисяч гривень, тоді як для старшокласників сума може досягати 9-12 тисяч гривень.

Канцелярія
Для молодших класів базовий набір канцелярії, що включає ручки, олівці, фломастери, зошити, альбом для малювання, пластилін, щоденник, кольоровий папір та картон, обійдеться до 2 тисяч гривень. Для старшокласників цей набір коштуватиме 600-1000 гривень.

Рюкзаки
Ортопедичний рюкзак – найкращий вибір для дитини, його середня вартість становить 2,5 тисячі гривень. Деякі моделі включають пенал та сумки для спортивного одягу і взуття, ціна таких комплектів досягає 3 тисяч гривень. Бюджетні варіанти рюкзаків можна знайти від 500 гривень, а середня ціна складає 1500 гривень.

Гаджети для дистанційного навчання

Під час дистанційного навчання дітям знадобляться гаджети:

Планшет — від 2,5 тисяч гривень;
Ноутбук — від 5 тисяч гривень;
Мобільний телефон чи смартгодинник — від 500 гривень;
ПК — від 4 тисяч гривень.
Отже, щоб зібрати учня молодших класів до школи, батькам доведеться витратити близько 6 тисяч гривень. Вартість підготовки старшокласника може досягати 12 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *