19 Вересня, 2024
Перші заморозки можливі у серпні: синоптики розповіли, коли чекати зміни погоди і якою буде осінь в Україні

Перші заморозки можливі у серпні: синоптики розповіли, коли чекати зміни погоди і якою буде осінь в Україні

До кінця літа синоптики прогнозують як мінімум ще одну хвилю спекотної погоди. Проте вже наприкінці серпня у деяких регіонах України можливі перші заморозки.

Істотне зниження температури можливе у північних і центральних областях. Про це “Факти ICTV” розповів заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко.obozrevatel.com

За його словами, заморозки наприкінці серпня можливі у північних та центральних регіонах нашої країни. Це не аномальне явище, адже таке зниження температури регулярно відбувається в останній місяць літа.

Водночас у першій половині осені очікується тепла погода. Голова відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня розповіла, що у вересні температура протягом доби коливається в межах +13…+17 градусів, а у південних областях можливе підвищення до +20.

Останнім часом спостерігається чітка тенденція підвищення температури повітря на 1-2 градуси. Тому синоптики прогнозують, що цього року осінь буде достатньо теплою.

Також синоптики попередили, що можливі аномалії, за яких спостерігатиметься дощова та прохолодна погода з перших чисел вересня, але така ймовірність дещо менша. У жовтні в Україні прогнозуються останні теплі дні у році. Проте вже у листопаді погода може кардинально змінитись. В останній місяць осені ймовірна велика кількість опадів.

Нагадаємо, у всьому світі екстремальні погодні явища стають все більш поширеними. Рекордна кількість опадів, вбивча спека та люті лісові пожежі – ці погодні явища спостерігалися й у минулому, але проблема полягає в тому, що вони трапляються частіше та більшою мірою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *