3 Жовтня, 2024
Чим займається єдина донька Ліни Костенко від поляка: Оксана Єжи-Янівна Пахльовська зробила собі карʼєру

Чим займається єдина донька Ліни Костенко від поляка: Оксана Єжи-Янівна Пахльовська зробила собі карʼєру

Оксана Єжи-Янівна Пахльовська – єдина дочка легенди української поезії Ліни Костенко. Чим сьогодні займається та чи вдалося їй зробити карʼєру на тлі відомої мами?

Ліна Костенко розповіла, де живе і чим сьогодні займається її донька

Оксана Єжи-Янівна Пахльовська — єдина дитина Ліни Костенко, яку поетеса народила у 26 років від польського письменника Єжи-Яна. Її батьки навчалися разом на одному курсі Літературного інституту імені Горького в Москві. Проте через два роки після народження Оксани вони розлучилися, а Єжи Пахльовський вирішив піти працювати рибаком на судна далекого плавання. Ліна Костенко виховувала Оксану самостійно, прищеплюючи їй любов до української мови та культури

Ліна Костенко з єдиною донькою Оксаною Пахльовською

Оксана Пахльовська виросла в Україні, але здобула блискучу освіту як в рідній країні, так і за кордоном. Вона навчалася в Київському університеті імені Тараса Шевченка, де отримала ступінь з філології, але подальші наукові дослідження привели її до Італії. Сьогодні Оксана Пахльовська є професором Римського університету “Ла Сап’єнца”, де викладає історію й культуру України, а також історію Центральної та Східної Європи. Її роботи стали важливим містком між українською та європейською інтелектуальною думкою.

Донька Ліни Костенко відомий історик та літературознавець

Оксана Пахльовська є автором численних книг, есеїв та наукових праць, у яких вона досліджує різноманітні аспекти української та європейської культури. Її головна праця – це “Ave, Europa”, у якій авторка намагається переосмислити роль України в Європі через історію, культуру та політику. Ця книга стала важливим інтелектуальним внеском у дискусію про місце України в сучасному світі. Також Оксана пише художні твори, продовжуючи традицію своєї матері.

Оксана Єжи-Янівна Пахльовська викладає та завідує кафедрою у італійському університеті

У Оксани є донька Ярослава-Франческа Барбʼєрі, яка також проживає в Італії та вивчає філософію в тому самому інституті, де викладає та завідує кафедрою її мама.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *