22 Листопада, 2024
Основний секрет, як зварити м’ясний бульйон, щоб він був прозорий!

Основний секрет, як зварити м’ясний бульйон, щоб він був прозорий!

Шпаргалка, як зварити м’ясний бульйон, щоб він був прозорий! Начебто елементарно, але не всіх господарок тішить результат, а щоб досягти результату потрібно дотриматися деяких секретів і правил.

Основні правила

М’ясо берем охолоджене, найсмачніший бульйон виходить із яловичини, заливаємо лише холодною водою, якщо хочете отримати смачний бульйон.

Першу воду не зливаємо, робимо це, коли готуємо дієтичний бульйон.

Солим в кілька етапів: 1 етап – коли вода закипить і перший накип знятий, додаємо солі зовсім трошки, приблизно 1/4 ч.л, в результаті знову, дуже інтенсивно утворюється накип, прямо шапкою, головне не згаяти цей момент і зняти, бульйон буде прозорим. 2 етап – в кінці варіння додаємо сіль до смаку, таким чином бульйон ніколи не пересолиш, адже він добре випаровується.

Після закипання вогонь зменшуємо і готуємо на повільному вогні, без кришки, він не повинен сильно кипіти, а лише побулькувати (це практично головний секрет), якщо вогонь сильний, то прозорого бульйону не чекайте

Спецій до м’ясного бульйону додаємо побільше, у рибний поменше, щоб не перебити смак.

Ну і останній штрих, готовий бульйон проціджуємо через марлю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *