Салатна капуста «по-німецьки». Щойно закінчується у холодильнику, рідні просять повторити ще раз. Капуста виходить хрумка і дуже смачна. Можна зберігати в холодильнику до 1 місяця, якщо, звичайно, варто до цього моменту.
Інгредієнти
- капуста -1,5 кг
- цибулина – 2шт
- перець болгарський -1шт
- гірчиця -1ст.л
Для маринаду:
- цукор -50г
- сіль-1ст.л
- оцет 9%-60мл
- олія -100мл
- чорний перець – за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Свіжу капусту нашаткуємо, вага нашаткованої капусти 1,5 кг.
Наріжемо дрібними кубиками 2 цибулини та один болгарський перець.
У велику миску кладемо капусту, додаємо нарізану цибулю та болгарський перець, добре перемішуємо і злегка мнемо. Відставляємо убік.
У сотейник кладемо 150гр цукру, 1ст.л солі, вливаємо 60мл 9% оцту, 100мл рослинної олії, чорний перець до смаку, перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння.
Як маринад закипить, знімаємо з вогню і одразу киплячим заливаємо капусту. Перемішуємо, додаємо 1ст.л гірчиці та ще раз перемішуємо.
Перекладаємо в каструлю або контейнер, утрамбовуємо та закриваємо кришкою. Залишаємо на 24 години, щоб капуста настоялася. Потім розкладаємо по банкам і забираємо в холодильник. Зберігається така капуста в холодильнику до 1 місяця, тому сміливо можна готувати побільше