Як потрібно готувати гречку, щоб вона була розсипчастою. Ділимось не складними, але важливими секретами. За цим рецептом гречка завжди виходить смачна, ніжна та розсипчаста.
Інгредієнти:
- Гречка -200 гр.
- Вода -400мл.
- Сіль -1/2ч.л.
- Вершкове масло -30 гр.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
У миску насипаємо 200 г гречки, добре промиваємо. Беремо обов’язково товстостінну каструлю, нас найбільше подобається у товстостінній каструлі, також чудово підійде казан.
Насипаємо 200 грам промитої гречки, додаємо сіль половину ч.л., вершкове масло за смаком, ми додаємо 30 грам і вливаємо 400 мл води що тільки закипіла. Закриваємо щільною кришкою, щоб не було зазору.
Якщо є отвір у кришці, краще його закрити, нам потрібно домогтися того, щоб якнайменше виходила пара з каструлі. Ми ще ставимо на кришку вантаж, щоб притиснути її ще щільніше
Вогонь робимо максимальний і варимо рівно 3 хвилини, тепер зменшуємо вогонь робимо помірний і варимо ще 7 хвилин, тепер робимо слабкий вогонь і варимо ще 2 хвилини. Відразу знімаємо з вогню. Кришку в жодному разі не відкриваємо, а залишаємо гречку постояти 12 хвилин.
За цей час вона якраз до готується. Тільки тепер кришку відчиняємо перемішуємо. Розсипчаста та дуже смачна гречка готова.