Найсмачніші драники із картоплі. Раніше доводилося терти картоплю на дрібній тертці, що вимагало багато часу та сил, сьогодні розповімо, як уникнути цього процесу.
Рецепт
- картопля -1 кг
- сіль -1/2 ч.л.
Для соусу:
- сметана -150 г (або майонез)
- огірок маринований – 1шт
- кріп зелень-за смаком
- сіль – за смаком
- чорний перець – за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Картоплю очистимо, вага очищеної картоплі 1 кг, і очистимо цибулину, завдяки доданню цибулі, картопляне тісто не потемніє.
Поріжемо ножем на кубики, кладемо в миску, беремо занурювальний блендер і перетворюємо картоплю на пюре, пару хвилин і картопляне тісто готове.
У картоплю додаю тільки сіль, на 1 кг трохи більше половини ч.л., борошно та яйця не додаємо і картоплю не віджимаємо
Якщо все ж таки немає блендера, а драників хочеться, тремо картопля на найдрібнішій тертці.
На сковороду наливаємо олію, розігріваємо, столовою ложкою кладемо на сковороду тісто і смажимо до золотистого кольору з двох сторін.
Для соусу поріжемо огірок, кріп і перемішаємо зі сметаною, додавши сіль, чорний перець, за бажанням часник.