Сьогодні хочу запропонувати вам дуже цікавий варіант сніданку для різноманітності найважливішого для організму часу прийому їжі!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
А інгредієнти для приготування такого сніданку будуть потрібні ті ж самі, що і для приготування звичайних бутербродів, та й часу займе це не так вже й багато.
І мій варіант це “ледачий” пиріг, який я готую зі звичайного батона, ковбаси, сиру і яєць. У начинку, крім ковбаси, можна додавати злегка обсмажені овочі і свіжу зелень.
Необхідні продукти:
- Батон – 150 г
- Ковбаса (будь-яка) – 150 г
- Сир (твердий, напівтвердий) – 100 г
- Яйця курячі – 4 шт.
- Сметана – 4 ст. л.
- Гірчиця – 0,5-1 ч. л.
- Вершкове масло – 40 г
- Сіль за смаком.
Як приготувати швидкий пиріг на сніданок
Беремо миску, кладемо сметану. Сюди ж додаємо гірчицю – можете використовувати будь-яку гірчицю, якій ви віддаєте перевагу, французьку, звичайну або діжонську. І кількість гірчиці регулюйте на свій смак, все-таки в кожному виді гірчиці різна кількість гостроти. Також кладемо розм’якшене вершкове масло і буквально дрібку солі.
Все ретельно перемішуємо вінчиком до однорідної консистенції. Потім вбиваємо яйця і все ще раз злегка збиваємо
Ковбасу для начинки можете використовувати будь-яку, яка є в холодильнику і якій ви віддаєте перевагу. У мене в цей раз копчена ковбаса і сосиски. Нарізаємо ковбасу дрібними кубиками.
На великій тертці натираємо сир. Сорт також значення не має – який любите, такий і кладіть.
Залишається додати тільки кілька скибочок батона. Їх також нарізаємо на невеликі кубики і відправляємо в миску до вже підготовленої суміші. У цьому варіанті приготування такого сніданку можна використовувати навіть вчорашній, трохи зачерствілий хліб – на смаку пирога це ніяк не відіб’ється!
Тепер все добре перемішуємо і викладаємо у форму для випікання (у мене 26 см).
Оскільки у мене силіконова форма, я її додатково не змащую олією. А ось металеву краще простелити пергаментом або промазати олією. Ставимо пиріг в розігріту до 180-200 градусів духовку на 25-30 хвилин (дивіться по своїй духовці).
Витягуємо готовий пиріг з форми, даємо йому зовсім трохи охолонути і приступаємо до дегустації! Ситно, просто, смачно, а підготовка займає всього 5-7 хвилин. Готуйте, пробуйте, Смачного!