Найвдаліший рецепт приготування голубців, адже вони виходять надзвичайно смачними. У такий спосіб приготовлені голубці навіть привереди не «роздягають» їх, а з’їдають разом із капустою.
Інгредієнти:
- капуста – 1 качан
- вода -300-500мл
Для начинки:
- фарш -500г
- морква -1шт
- цибуля -1шт
- сіль -1/2ч.л.
- чорний перець – за смаком
- рис -100 г
- молоко -150мл
Для соусу:
- сметана -150г
- томатна паста -1-2ст.
- сіль -1/2ч.л.
- чорний перець – за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Для початку поставимо варитися рис, 100 г рису добре промиваємо, кладемо в каструлю, наливаємо 150 мл води, ставимо на вогонь, як вода вбереться знімаємо з вогню, рис не потрібно доводити до готовності.
Тепер займемося капустою, можна скористатися мікрохвильовою піччю, але нас все одно більше подобається у воді, тому ми відокремлюємо традиційним способом, у качані робимо надрізи біля качан, кладемо капусту в киплячу воду, даємо трохи їй там поваритися і починаємо відокремлювати листя. Листя відкидаємо на друшляк.
Цибулину поріжемо кубиками, моркву натрімо на великій тертці. Беремо сковороду, наливаємо трохи олії, обсмажимо спочатку цибулю до легкої золотистості, потім додаємо моркву і смажимо всі разом пару хвилин.
Беремо фарш 500 грам будь-який, у нас змішаний, кладемо підготовлений рис, обсмажену моркву з цибулею. Обов’язково вливаємо 150 мл молока чи води. Додаємо сіль половину ч. л., чорний перець. Начинка для голубців готова.
Беремо підготовлений лист, зрізаємо потовщення якщо є, кладемо фарш і загортаємо конвертиком.
Тепер, коли голубці готові кладемо їх у глибоку жаровню чи каструлю.
Заливаємо водою, так щоб вони не були усі у воді, приблизно 500 мл. Замість води можна додати бульйон, буде ще смачніше.
Кладемо лавровий лист, закриваємо кришкою та варимо на невеликому вогні 40 хвилин.
Приготуємо заливку, кладемо 150 г сметани, додаємо 1-2ст.л. томатної пасти додаємо половину ч. л. солі чорний перець, перемішуємо.
Пройшло 40 хвилин, розподіляємо по верху голубців сметану з томатною пастою і гасимо ще 10 хвилин.
Тепер ставимо голубці у духовку на 10-15 хвилин за 200 градусів.
Голубці готові, подаємо столу. Сама капуста надзвичайно смачна, вона добре протушкувалася, просочена м’ясом! Капуста виходить дуже смачною, а начинка соковитою та ніжною.