22 Листопада, 2024
Приготувала вечерю з картоплі і фаршу: вийшло не тільки смачно і ситно, а й оригінально

Приготувала вечерю з картоплі і фаршу: вийшло не тільки смачно і ситно, а й оригінально

Сьогодні я хочу запропонувати вашій увазі рецепт оригінальної, смачної і ситної вечері на основі таких звичайних і доступних продуктів, як картопля і фарш, який, думаю, припаде до смаку багатьом і допоможе внести різноманітність у звичне меню.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка

Інгредієнти:

  • Картопляне пюре або картопля 6-7 шт.
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень – за смаком (в даному випадку петрушка)
  • Фарш – 400-500 гр.
  • Манка або сухарі – 2 ст. ложки
  • Яйце – 1 шт
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Сіль, перець, спеції – за смаком
  • Помідори – 2-3 шт.

Для соусу:

  • Томатна паста – 1-2 столові ложки, вода – 80-100 мл.
  • Сир – 50 гр. по бажанню

Дочитайте публікацію до кінця, щоб не пропустити всі тонкощі приготування.

Приготування: Відварюю в підсоленій воді картоплю, роблю з неї пюре, додавши шматочок вершкового масла, сіль і зелень за смаком

Приготувала вечерю з картоплі і фаршу: вийшло не тільки смачно і ситно, а й оригінально

Пюре відкладаю в сторону до охолодження і переходжу до фаршу. У фарш додаю подрібнені цибулю з часником, яйце, манку або сухарі, сіль, перець за смаком і добре його перемішую.

Приготувала вечерю з картоплі і фаршу: вийшло не тільки смачно і ситно, а й оригінально

Далі руки змочую соняшниковою олією або в воді і, скачую з картопляного пюре невеликі кульки.

Приготувала вечерю з картоплі і фаршу: вийшло не тільки смачно і ситно, а й оригінально

Приблизно такі ж кульки роблю і з фаршу.

Приготувала вечерю з картоплі і фаршу: вийшло не тільки смачно і ситно, а й оригінально

Форму для випікання змащую олією і на дно викладаю нарізані кружечками помідори, солю їх до смаку

Приготувала вечерю з картоплі і фаршу: вийшло не тільки смачно і ситно, а й оригінально

На помідори викладаю м’ясні і картопляні кульки. Відправляю форму в розігріту до 180-200 градусів духовку приблизно на 20 хвилин.

Приготувала вечерю з картоплі і фаршу: вийшло не тільки смачно і ситно, а й оригінально

Далі готую соус: томатну пасту розводжу водою, додаю сіль за смаком і перемішую. Сир натираю на грубій терці. Коли картопляні і м’ясні кульки підрум’яняться, виймаю форму з духовки, поливаю зверху соусом. Посипаю натертим сиром і відправляю в духовку ще приблизно на 10 хвилин.

Приготувала вечерю з картоплі і фаршу: вийшло не тільки смачно і ситно, а й оригінально
Приготувала вечерю з картоплі і фаршу: вийшло не тільки смачно і ситно, а й оригінально

Готову страву посипаю зеленню і подаю на стіл. Це дуже смачно, ситно і виглядає досить оригінально. Спробуйте і переконайтеся в цьому самі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *