Щоб зберегти картоплю до нового врожаю, важливо знати, що зберігати її потрібно в ідеальному стані, без позеленіння, тверді.
Їжте картоплю зараз – якщо вона трохи м’яка або з невеликими пошкодженнями шкірки. Роздвоєна картопля. Все, що недостатньо добре для зберігання.
Якщо у вас є хвора картопля, переконайтеся, що вона не потрапить назад до системи компостування
Як зберегти картоплю до нового врожаю:
Вашій картоплі дійсно потрібно бути найкращими з найкращих. Оскільки ви хочете, щоб вони залишалися хорошими місяцями, ви не хочете ризикувати, щоб злегка пошкоджена картоплина завдала неприємностей іншим.
Якщо сумніваєтеся, краще з’їжте цю картоплю якнайшвидше.
Розкладіть ваш урожай картоплі в один шар у темному, теплому, провітрюваному місці. Ви захочете залишити їх там на тиждень чи два, але не довше. Це називається “загартування”, і ви даєте шкіркам можливість висохнути і стати жорсткішим.
Після повного висихання надлишки бруду легко змахнуться щіткою, і настане час прибрати картопля на зберігання.
Щоб зберегти картоплю до нового врожаю, Вам потрібно знайти сухе, прохолодне місце.
На цьому етапі ви можете виявити достатню технічність і побудувати підвал для коренеплодів і зберігати їх у піску або будь-якому іншому середовищі, щоб підтримувати потрібну вологість, але, чесно кажучи, цей мішок на дні нашої комори служить досить довго, щоб ми встигли зібрати врожай молодої картоплі навесні.
Тепло і світло стимулюють проростання, тому головне — тримати їх у прохолоді та темряві.
Джерело: kats-garden.