Щоб ваше сало було смачним та ароматним, потрібно використовувати правильно приготовлений маринад. Сьогодні ми вам розповімо, як приготувати сало по-одеськи — ідеальна закуска на святковий стіл. Використовую це сало і для приготування бутербродів з житнім хлібом — подекуди значно смачніше, ніж з ковбасою.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Сало 1 кг
- Часник 1 шт. (головка)
- Сіль 3 ч. л.
- Паприка 4 ч. л.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Гірчиця 2 ч. л.
ПРИГОТУВАННЯ:
Потрібно все промити, сало просушити за допомогою паперових серветок.
Часник очистити від лушпиння та пропустити через прес. Змішати часник з перцем та сіллю, додаємо ще гірчицю. Цією сумішшю потрібно натерти сало з усіх сторін.
Зверху потрібно посипати ще сало меленою паприкою.
Загорнути страву у фольгу й тримати цілу ніч в морозильній камері.
Наступного дня поміщаємо сало в духовку, розігріто до 140 градусів, та випікаємо рівно 2 години. Потім вийняти з духовки й нарізати на шматки.
Порада: не обовязково знімати одразу фольгу, можна остудити і в фользі, виняти з духовки й залишити на кільки годин при кімнатній температурі, потім помістити сало в холодильник. Після цього можна зняти фольгу, щоб сало стало щільним.