Я пам’ятаю, як в дитинстві моя бабуся завжди готувала ці неймовірні котлети. Ви тільки б чули цей запах, який доносився з кухні під час приготування!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом моєї улюбленої бабусі. Думаю, вашим рідним ці котлети точно будуть смакувати
Інгредієнти:
- 1-1,5 кг фаршу (у мене свинина + яловичина)
- 3-4 середніх картоплини (сирі).
- 1 яйце.
- молоко.
- 3-4 цибулини.
- 1 булочка (або білий хліб).
- рослинне масло.
- сіль, перець, гірчиця.
Приготування:
- Чистимо картоплю та цибулю. Подрібнюємо їх у блендері.
- Нашу булочку або ж хліб потрібно розламати на невеликі шматочки та добре замочити в молоці. Хліб повинен набрякнути та увібрати в себе трішки рідини.
- Додайте у фарш хліб, який попередньо ви замочували в молоці. Потім додаємо сюди ж перемелену картоплю та цибулю, яйце та спеції.
- За бажанням, можна додати ще 1 столову ложку гірчиці. Але потрібно бути дуже обережним, щоб котлети не вийшли з гіркуватим присмаком. Найкраще використовувати гірчицю середньої гостроти.
- Ретельно вимішайте фарш. Не забудьте додати 1 столову ложку рослинної олії.
- Я залишаю фарш на 10 хвилин, щоб він настоявся.
- Добре розігріваємо нашу сковороду, наливаємо невелику кількість рослинного масла. Змочуємо руки та формуємо котлети. Викладаємо їх на сковороду та смажимо на маленькому вогні.
- Як тільки ви помітите, що вони покрилися рум’янцем з одного боку, то одразу перевертаємо їх та накриваємо нашу сковороду кришечкою.
- Котлетки виходять справді соковиті! Раджу спробувати!