22 Жовтня, 2024
Більше жодних щурів і бліх у курнику: робочі поради, як позбутися паразитів

Більше жодних щурів і бліх у курнику: робочі поради, як позбутися паразитів

Відмінно допомагають боротися з курячими блохами різні рослини – наприклад, полин.

Блохи в курнику, так само як і щури, не є чимось неординарним, проте боротися з проблемою потрібно швидко. Гризуни можуть нашкодити птахам, а курячі блохи дуже небезпечні та надзвичайно швидко розмножуються. УНІАН розповість, чим труїти бліх у курнику та як позбутися щурів.

Як вивести бліх у курей у курнику – народні методи

Перед тим, як розбиратися в тому, як позбутися бліх у курнику, давайте поговоримо звідки вони можуть там з’явитися і як зрозуміти, що птахи заражені. Серед причин появи цих комах виділяють низьку якість підстилок і зараження від дикої птиці. А ось симптоми можуть бути такими:

  • кури стали поводитися дуже нервово,
  • птахи швидко втрачають масу,
  • на тілі з’явилися розчесані місця,
  • різко знизилася кількість яєць.

До речі, про появу у птахів бліх може свідчити і надмірно часте “купання” в піску.

Але як вивести бліх у курей у курнику і не нашкодити птиці? Розповідаємо про робочі народні методи.

Посипте гнізда і підлоги золою. Цей засіб дуже не подобається блохам, до того ж він має дезінфікуючі властивості. Щоб вилікувати курей, можете зробити ванночки із золи – насипте її в ємності і розставте в сараї – птах буде “купатися” і позбудеться бліх.

Відмінно допомагають боротися з курячими блохами різні рослини – наприклад, полин. Вам підійдуть як свіжі, так і висушені гілки – розкладіть їх по периметру і в самих гніздах. Якщо взяти його ніде, на допомогу прийдуть ефірні олії лаванди або чайного дерева. Ви можете помити водою з ними сарай і розпорошити трохи розчину на гнізда та інші поверхні.

Також можна час від часу обприскувати приміщення настоянкою з листя волоського горіха, пижми, або деревію. Але пам’ятайте про чистоту, якщо в курнику брудно, жоден із цих способів не допоможе позбутися бліх надовго, ще й мухи з’являться.

До речі, розповімо як позбутися мух у курнику. Найефективнішим засобом стане пастка з яблучного оцту. Налийте в миску яблучний оцет, влийте трохи рідкого мила і поставте ємність у кутку. Мухи прилетять на запах оцту, але через мило потонуть у воді.

Як боротися зі щурами в курнику

Тепер поговоримо про те, що робити з гризунами. Це дуже важливо не тільки для захисту корму, а й для безпеки птахів, адже іноді щури нападають. Є кілька перевірених методів боротьби з ними.

По-перше, щури не переносять різкого запаху м’яти. Тож обов’язково розкладіть свіже листя м’яти або використовуйте м’ятну ефірну олію в місцях, де щури можуть залізти в курник. А в кутах можете залишити шматочки тканини, змочені в олії м’яти.

По-друге, чудовими засобами від щурів є зола і вапно. Можете посипати порошком із золи, змішаним із вапном, підлогу курника, особливо вздовж стін і біля можливих лазівок. Щури ненавидять ходити по такій суміші, адже вона залишає їм опіки на лапах.

Місця потенційного вторгнення гризунів краще закрити монтажною піною. Якщо через ці отвори надходить повітря, встановіть там решітки. Це допоможе вам позбутися щурів у курнику.

Тепер давайте обговоримо, як зловити щура в курнику. Ви можете встановити пастку з приманкою. Відмінно підійде механічний капкан, а як приманку використовуйте арахісове масло, шматочки сиру або хліб. Але будьте обережні, розміщуючи капкан – важливо, щоб у нього не потрапили самі кури.

Щоб не вбивати щура, можете придбати пастку, яка зачиниться, щойно гризун опиниться всередині. Купити їх можна в господарському магазині.

А щоб щури не сунулися в курник у майбутньому, обов’язково вичищайте залишки їжі та послід.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *