Маринована капуста навіть корисніша за свіжу, адже в процесі закваски у ній утворюються молочнокислі бактерії. Рецептом смачної маринованої капусти з буряком.
Інгредієнти:
капуста
буряк червоний
морква
часник
Для маринаду:
вода 1 літр
оцет 9% 10 столових ложок
цукор 10 столових ложок
сіль 2 столові ложки
перець чорний горошком
олія
Спосіб приготування:
Капусту тоненько нарізати. На великій тертці натерти буряк та моркву. Перемішати руками, але не відтискати сильно. Окремо дрібно нарізати часник та додати до капусти.
Викласти капусту в банки не сильно утрамбовуючи.
Для маринаду воду довести до кипіння, додати сіль, цукор, чорний перець, лавровий лист. У кінці додати оцет та перемішати.
Залити маринадом капусту. У кожну банку додати по 1 ст. л. олії.
Банки залишити капроновими кришками та залишити до повного вистигання розсолу. Після цього прибрати у холодильник.