30 Жовтня, 2024
Простий прийом завдяки якому ваша м’ясорубка завжди буде заточена

Простий прийом завдяки якому ваша м’ясорубка завжди буде заточена

Фарш, який робиш сам, набагато відрізняється від покупного. Точно знаєш при цьому, що сюди не поклали нічого зайвого. І м’ясо вибираєш хорошої якості, а не (самі знаєте що).

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Щоб розмолоти швидко м’ясо, потрібна хороша м’ясорубка, а скоріше – її гостро заточені ножі.

Сьогодні ми Вам розповімо як це робити без сторонньої допомоги.

Для цього вам знадобиться лише лист дрібнозернистого наждачного паперу.

Принцип роботи м’ясорубки полягає в тому, що м’ясо перемелюється між гвинтом і сіткою.

Це як робота ножиць – папір ріжуть два дотичних леза.

Можна провести експеримент. Вирізати смужку паперу і вставити в дірочку сітки, покласти зверху гвинт і провернути його, як би зрізаючи папір. Якщо гвинт і сітка не заточені, папір просто зігнеться і прослизне між ними

Точно так само і м’ясо погано перерізується і намотується на рухому частину.

Отже, як правильно точити:

Важливо покласти лист наждачного паперу на абсолютно рівну поверхню. Це може бути невеликий аркуш скла.

Взяти гвинт і злегка натискаючи робити кругові рухи проти годинникової стрілки, поки поверхня не стане блискучою і відполірованою

Ті ж самі обертання зробити з сіткою. Ці оброблені поверхні при складанні м’ясорубки треба з’єднувати завжди разом цими сторонами, при цьому буде створюватися ефект самозагострювальних ножиць.

Тобто сітку завжди треба ставити однією стороною!

Все наточене, і тепер можна продовжити експеримент. Так само просунути в сітку смужку паперу і провернути через неї гвинт. Папір зріже, як лезом

Тепер треба добре промити під водою детальки, і можна користуватися новою м’ясорубкою.

Цей спосіб заточки підходить як до механічних, так і до електричних м’ясорубок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *