Фарш, який робиш сам, набагато відрізняється від покупного. Точно знаєш при цьому, що сюди не поклали нічого зайвого. І м’ясо вибираєш хорошої якості, а не (самі знаєте що).
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Щоб розмолоти швидко м’ясо, потрібна хороша м’ясорубка, а скоріше – її гостро заточені ножі.
Сьогодні ми Вам розповімо як це робити без сторонньої допомоги.
Для цього вам знадобиться лише лист дрібнозернистого наждачного паперу.
Принцип роботи м’ясорубки полягає в тому, що м’ясо перемелюється між гвинтом і сіткою.
Це як робота ножиць – папір ріжуть два дотичних леза.
Можна провести експеримент. Вирізати смужку паперу і вставити в дірочку сітки, покласти зверху гвинт і провернути його, як би зрізаючи папір. Якщо гвинт і сітка не заточені, папір просто зігнеться і прослизне між ними
Точно так само і м’ясо погано перерізується і намотується на рухому частину.
Отже, як правильно точити:
Важливо покласти лист наждачного паперу на абсолютно рівну поверхню. Це може бути невеликий аркуш скла.
Взяти гвинт і злегка натискаючи робити кругові рухи проти годинникової стрілки, поки поверхня не стане блискучою і відполірованою
Ті ж самі обертання зробити з сіткою. Ці оброблені поверхні при складанні м’ясорубки треба з’єднувати завжди разом цими сторонами, при цьому буде створюватися ефект самозагострювальних ножиць.
Тобто сітку завжди треба ставити однією стороною!
Все наточене, і тепер можна продовжити експеримент. Так само просунути в сітку смужку паперу і провернути через неї гвинт. Папір зріже, як лезом
Тепер треба добре промити під водою детальки, і можна користуватися новою м’ясорубкою.
Цей спосіб заточки підходить як до механічних, так і до електричних м’ясорубок.