Ніжніших і смачніших рибних котлет я ще не готувала. Із задоволенням їдять навіть “нелюбітелі” риби
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Необхідні продукти:
- Філе риби (у мене хек) – 800 г
- Пластівці вівсяні – 0,5 склянки
- Цибуля – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Йогурт – 2 ст.л.
- Кріп
- Борошно – 2-3 ст.л.
- Перець чорний молотий
- Сіль
Покроковий процес приготування:
Подрібнюю в блендері вівсяні пластівці. Пластівці можна взяти будь-які. Я зазвичай використовую ті, які швидкого приготування.
Потім пластівці перекладаю в тарілочку, а в блендер відправляю цибулю і яйце. Знову збиваю.
Тепер туди ж додаю шматочки риби і знову збиваю. Виходить дуже пишна маса. Викладаю в миску
Додаю подрібнені вівсяні пластівці, добре перемішую. Накриваю миску плівкою і ставлю в холодильник на 1 годину.
Через годину дістаю з холодильника, додаю сіль, спеції, нарізану зелень і йогурт. Перемішую це все. Борошно відразу не додаю. Але якщо маса виходить занадто рідкою, тоді можна додати пару ложок борошна.
Вологими руками формую котлети і викладаю на сковорідку з розігрітою олією.
Смажу котлети з двох сторін на середньому вогні. Коли перевертаю, накриваю кришкою, щоб трохи пропарити
Готові котлети викладаю на паперовий рушник.
І все! Найніжніші і приголомшливо смачні котлети готові! Дітям дуже подобаються. І дорослі (навіть ті, хто не любить рибу просять добавку).