30 Жовтня, 2024
Гарбузовий мармелад домашнього приготування, який повністю замінив нам магазинні цукерки

Гарбузовий мармелад домашнього приготування, який повністю замінив нам магазинні цукерки

Готується домашній гарбузовий мармелад дуже просто, тільки потрібно почекати 20 хвилин поки воно застигне. Найголовніше, що в домашньому мармеладі немає хімічних добавок і ви можете контролювати кількість цукру. Він точно сподобається вашим дітям, і навіть дорослі не зможуть встояти перед ним.

за матеріалами Скарбничка рецептів

Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза;
  • 80 мл чистої води;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 2 ч. л. агар-агар;
  • 1 ст. л. соку лимона.

Як приготувати домашній мармелад з гарбуза

Гарбуз необхідно помити і очистити від шкірки, насіння і волокон. М’якоть поріжте кубиками, покладіть в каструлю, додайте воду (кількість зазначено вище), закрийте кришкою і варіть на невеликому вогні.

Коли вода закипить, варіть гарбуз 15 хв поки не стане м’яким, мішайте. Овоч має легко протикатися ножем або виделкою.

Коли шматочки охолонуть, перемеліть їх в блендері до однорідного стану. Потім всипте цукор і додайте сік лимона. Готове пюре перекладіть в каструлю і поваріть протягом 1-2 хв на середньому вогні. Додайте агар-агар і готуйте ще хвилинку, при цьому весь час мішайте

Гарбузовий мармелад домашнього приготування, який повністю замінив нам магазинні цукерки

Зніміть пюре з плити і відразу ж залийте ним силіконові формочки. Нехай охолонуть, а після цього відправте в холодильник. Через пів години можна діставати. Мармелад застиг і готовий до вживання.

Гарбузовий мармелад домашнього приготування, який повністю замінив нам магазинні цукерки

Корисна порада: якщо немає спеціальних формочок, то замініть їх пластиковим судком, застеленим пергаментом. У нього залийте гарячу масу, а коли застигне, просто розріжте на порційні шматочки.

Готову мармелад можна обваляти в цукрі, кунжуті або кокосовій стружці. Так буде тільки смачніше і перестане липнути. Їжте так чи з чаєм, пригощайте друзів і колег на роботі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *