30 Жовтня, 2024
Рецепт надзвичайно смачного салату “Снігова королева” до святкового столу

Рецепт надзвичайно смачного салату “Снігова королева” до святкового столу

Салат дивовижний і смачний. Ніжний листковий салат з крабовими паличками і шинкою. Він зверху прикрашений яєчними білками і дуже гарно виглядає на Новорічному столі.

Про це пише Мій Світ

  • шинка 200 г;
  • крабові палички 250 г;
  • сирки плавлені 2 шт;
  • цибуля 1 шт;
  • яйця 6 шт;
  • яблуко кисло-солодке 1 шт;
  • майонез 350 г;
  • арахіс 100 г;
  • сіль, перець за бажанням.

Маринад для лука:

  • цукор 1 ч. л;
  • вода 2 ст.л;
  • сіль 0,5 ч.л;
  • оцет 2 ст.л;

Замітка!

Салат розрахований на форму діаметром 18 см.

Процес приготування

Спочатку замаринувати одну цибулину. Дрібно її нарізати і перекласти в дрібний посуд. Додати цукор, сіль, воду і оцет. Перемішати і залишити на 10-15 хвилин маринуватися.

Крабові палички і шинку нарізати дрібними кубиками. Яйця відварити, очистити, розділити на білки і жовтки. Білки натерти на крупній тертці. Жовтки натерти на дрібній терці. Додати майонез до крабових паличок, шинки і тертих жовтків. Перемішати.

Салат “Снігова королева” ми будемо викладати шарами. Встановити на блюдо роз’ємну форму, нижньою частиною вгору.

  • 1 шар – плавлені сирки натерті на крупній тертці. Щоб легше було терти, сирки потрібно трохи потримати в морозилці. Змастити майонезом.
  • 2 шар – жовтки.
  • 3 шар – з цибулі злити маринад і викласти на жовтки.
  • 4 шар – крабові палички.
  • 5 шар – солодке яблуко очистити від шкірки, натерти на крупній тертці і викласти на крабові палички.
  • 6 шар – шинка.
  • 7 шар – смажений арахіс подрібнити блендером або просто за допомогою качалки і викласти на шинку.

Білки, які ми натерли на крупній тертці, розділити на дві частини. В одну додати майонез, перемішати і викласти. А другу половину білків посипати зверху. Дати салату просочитися пару годин.

Перед подачею зняти кільце. Прикрасити салат гілочкою петрушки і оливками. Салат Снігова королева дуже ніжний і смачний

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *