30 Жовтня, 2024
Сало на смак як копчене ,але коптити його не потрібно.

Сало на смак як копчене ,але коптити його не потрібно.

Таке сало можна подавати до картоплі, готувати бутерброди або їсти як самостійний продукт.

Пише Наука і правда

Необхідні інгредієнти:

  • 1 кг сала з м’ясним прошарком;
  • 2 головки часнику;
  • 3 ст. л. чорного меленого перцю.

Для розсолу:

  • 2 жмені лушпиння ріпчастої цибулі;
  • 5 чорнослив;
  • 2 лаврові листки;
  • 200 г солі;
  • 2 ст. л. цукру.

Спосіб приготування

Всі інгредієнти розсолу залийте 1 л води і доведіть до кипіння.

Тим часом ретельно вимийте і висушіть сало, розріжте його на 2 шматки. Викладіть сало в маринад і варіть 25 хвилин з моменту закипання на середньому вогні. Залиште охолоджуватись прямо в розсолі на ніч.

Часник зітріть з перцем. Сало вийміть з маринаду, обсушіть, натріть часниковою сумішшю.

Загорніть кожен шматочок в харчову плівку. Якщо плануєте з’їсти сало протягом тижня, зберігайте в холодильнику. Для більш тривалого зберігання помістіть в морозилку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *