30 Жовтня, 2024
Завжди вдале тісто, міняю начинки і кожен раз отримую новий смак. Сьогодні печу з яблуками

Завжди вдале тісто, міняю начинки і кожен раз отримую новий смак. Сьогодні печу з яблуками

Хочете нагодувати свою сім’ю смачною  випічкою з яблучною  начинкою? Тоді Вам точно до нас. Сьогодні ми з Вами будемо пекти булочки з яблуками на дріжджовому тісті. Тісто завжди виходить ніжним, м’яким і легким, а яблучна начинка робить його ще краще. А якщо Ви кожен раз будете використовувати нову начинку, то і смак, відповідно, кожен раз буде зовсім іншим.

Пише Мій Світ

Перелік продуктів:

Для тіста:

  • Борошно – 550 – 600 грам
  • Чотири столові ложки цукру
  • Соняшникова олія – 2 столові ложки
  • Вершкове масло – 2 столові ложки
  • 7 грам сухих дріжджів або 22 грама живих
  • 300 грам теплого молока
  • Одне яйце
  • Чайна ложка солі

Для начинки:

  • Три яблука
  • Кориця – за бажанням
  • 1,5 столової ложки цукру
  • Вершкове масло – 1,5 столової ложки

Для змащення:

  • Один жовток
  • Столова ложка молока.

Булочки з яблуками: процес приготування

Всі продукти зі списку для тіста заздалегідь дістаємо з холодильника, а молоко нагріваємо до 35 градусів, щоб воно було теплим

Розводимо в молоці цукор, дріжджі і даємо постояти 15 хвилин під тонким кухонним рушником, щоб дріжджі почали працювати.

Після цього в молоко вбиваємо яйце, слідом йде підтале вершкове масло, сіль і олія. Добре перемішуємо всі інгредієнти за допомогою віночка.

Тепер додаємо борошно. Спочатку висипаємо третину зазначеної кількості і починаємо замішувати тісто. Спочатку процесу тісто буде рідким, тому замішуємо його, скориставшись віночком, а коли воно стане більш щільним, задіємо руки.

Завжди вдале тісто, міняю начинки і кожен раз отримую новий смак. Сьогодні печу з яблуками

Коли тісто збереться в кулю, припиняємо місити. Це не займе багато часу. Воно повинно вийти дуже м’яким і не липнути до рук

Завжди вдале тісто, міняю начинки і кожен раз отримую новий смак. Сьогодні печу з яблуками

У підходящий посуд перекладаємо тісто, і залишаємо в теплому місці на 60 хвилин. Обов’язково, перед цим, змащуємо посуд вершковим маслом, а тісто накриваємо рушником (підійде і харчова плівка).

Завжди вдале тісто, міняю начинки і кожен раз отримую новий смак. Сьогодні печу з яблуками

Я, наприклад, залишаю тісто в електричній духовці, при температурі 40 градусів і при закритих дверях. В таких умовах тісто підніметься набагато швидше, ніж при кімнатній температурі.

В цей час займемося начинкою. Очищаємо яблука від шкірки, видаляємо все насіння і ріжемо великими скибочками. Для приготування таких булочок використовуються тільки великі шматочки.

Завжди вдале тісто, міняю начинки і кожен раз отримую новий смак. Сьогодні печу з яблуками

Після того, як тісто досить піднялося, трохи його оминаємо, змастивши руки олією

Робочу поверхню присипаємо борошном, перекладаємо тісто, яке теж злегка притрушуємо борошном і розкачуємо його в коло, товщина якого повинна становити 0,3 сантиметра.

Завжди вдале тісто, міняю начинки і кожен раз отримую новий смак. Сьогодні печу з яблуками

Потім обрізаємо краї і ділимо тісто на смужки, шириною по 8-9 сантиметрів. Готові смужки ділимо навпіл. У підсумку, у Вас повинно вийти 10 смужок.

Завжди вдале тісто, міняю начинки і кожен раз отримую новий смак. Сьогодні печу з яблуками

Обрізані шматочки не викидаємо, а формуємо з них кулю, яку розкачуємо таким же чином і ділимо навпіл. Разом має вийти 12 булочок.

На кожній смужці, використовуючи ніж, робимо надріз, а з боків, також використовуючи ніж, робимо чотири невеликих надрізи у вигляді місяця.

Завжди вдале тісто, міняю начинки і кожен раз отримую новий смак. Сьогодні печу з яблуками

На край смужки кладемо скибочку яблука, яку посипаємо цукром, трохи вершкового масла, далі, при бажанні, зверху посипаємо корицею, потім кладемо ще одну скибочку яблука і скручуємо смужку в формі рулету. Ось, що у Вас повинно вийти. Частину булочок я зробила з корицею, а частина – без неї.

Завжди вдале тісто, міняю начинки і кожен раз отримую новий смак. Сьогодні печу з яблуками

Застеляємо деко пергаментом і викладаємо наші вироби, дотримуючись відстань між ними. Даємо їм постояти чверть години під рушником.

В окремому посуді збиваємо жовток з молоком, змащуємо отриманою сумішшю булочки і відправляємо їх запікатися.

Завжди вдале тісто, міняю начинки і кожен раз отримую новий смак. Сьогодні печу з яблуками

Не забудьте заздалегідь розігріти духовку до 180 градусів. Час приготування – 20-22 хвилини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *