22 Листопада, 2024
Домашній курячий паштет для тривалого зберігання: смачний та простий рецепт без автоклаву Screenshot

Домашній курячий паштет для тривалого зберігання: смачний та простий рецепт без автоклаву

Така заготівля справжня паличка-виручалочка, не раз виручить, коли немає часу на готування або, просто, потрібний швидкий перекус чи смачний бутерброд!

Роблю відразу банок 5-6, і більше ніж на два місяці, вони ніколи не затримуються в холодильнику.

Інгредієнти:

Курка 700 грам (у мене філе курячого стегна)

Курячі серця 600 грам

Куряча печінка 600 грам

Сало обрізки 150 грам

Цибуля 200 грам

Морква 200 грам

Сіль 1,5 ч. л.

Чорний мелений перець за смаком

Мускатний горіх – 0,5 ч. л.

Бульйон – 100 мл. (у якому варилися сердечка)

Приготування:

Курячі серця опускаємо у киплячу воду та варимо 30 хвилин з моменту закипання. Аналогічно готуємо курячу печінку, проварюємо її 10 хвилин з моменту закипання.

Після готовності субпродукти обов’язково промиваємо холодною водою, а в серцях не забуваємо зрізати зайве.

Тонке сало ріжемо дрібним кубиком, обсмажуємо в сковороді кілька хвилин, потім додаємо цибулю кубиком, змастимо ще 3-4 хвилини, всипаємо моркву терту і готовимо все разом ще близько 7 хвилин. Готову засмажку необхідно повністю остудити.

Як сало я використовую обрізки від грудинки, що були у морозилці.

Курку довільно подрібнюємо та пропускаємо через м’ясорубку чи блендер, потім викладаємо у чисту миску.

Я брала стегна, але підійде будь-яка частина курки.

У блендері перемелюємо відварені субпродукти та засмажку, після чого з’єднуємо з курячим фаршем.

У масу додаємо сіль, мускатний горіх, чорний мелений перець та кілька половників процідженого бульйону, в якому варилися сердечка.

Все ретельно перемішуємо до однорідності і викладаємо паштет в чисті стерилізовані підготовлені банки, залишивши зверху 1 см.

Щільно закручуємо кришками, потім ставимо банки в кастрюлю, дно якої вистилаємо рушником. Повністю заливаємо водою, ставимо на вогонь і стерилізуємо 4 години на повільному вогні з моменту закипання

Після стерилізації банки залишаємо в каструлі до повного остигання, потім забираємо в холодильник на день, після чого можна подавати.

Рецепт не простий, вимагає годин, проте готовий продукт виходить чудовий! Є способи в рази простіші, такими я теж користуюсь, але для тривалого зберігання я користуюсь цим рецептом.

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Якщо сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за поширення рецепту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *