Люблю ці котлети. Ніжні, смачні, ароматні і дуже ситні.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Зараз, в період застуди ці котлетки Саме Те!
Без зайвих балачок розповідаю рецепт.
Варіацій цього рецепта багато. Покажу, як готую я.
6-ть столових ложок манної крупи + 3-и яйця.Тепер цю суміш треба відставити убік. Манка повинна трохи набрякнути.
Три великі цибулини нарізаю великими кубиками.
Тепер цибулю треба засмажити до м’якості і золотистої скоринки.
Вимикати газ і даємо цибулі трохи охолонути.
В цей час готуємо бульйон.
Бульйон може бути будь-який. Хоч самі готуйте, хоч з кубиків робіть.
У будь-якому випадку, нам треба 0.5 літра бульйону.Тепер злегка остиглу цибулю змішуємо з манно-яєчною масою. Виходить досить рідка маса.
На сковорідку наливаємо її ложкою.
Тут же формуйте котлетки. Яйце швидко схоплюється.
Котлети обсмажити з двох сторін. На все йде хвилин 5.
Тепер ВАЖЛИВО ВИМКНУТИ ГАЗ і трохи почекати поки олія на сковорідці перестане шипіти і пузиритися. Хвилини три.
Це робиться для того щоб сковорідка не спалахнула вогнем, бо треба влити воду в олію.
Точніше Вилити бульйон до котлет.
Бульйон повинен злегка покривати котлети.
Тепер накриваємо кришкою і на 10 хвилин залишаємо варитися.
Через 10-12 хвилин вимикаємо газ.
Майже весь бульйон котлети увібрали в себе.
Ось скільки бульйону залишилося, а було півлітра.
Соковиті, пишні, ароматні, ніжні і дуже ситні.
Смачні навіть коли холодні.
Я люблю їх зі сметаною і Гранатовим соусом. Діти з кетчупом і майонезом. Смак незрівнянний.