22 Листопада, 2024
Коли я печу ці рогалики із згущеним молоком, діти навіть не дають їм охолонути, з’їдають все відразу і просять спекти ще. Смачнезні рогалики із згущеним молоком – простий і легкий рецепт

Коли я печу ці рогалики із згущеним молоком, діти навіть не дають їм охолонути, з’їдають все відразу і просять спекти ще. Смачнезні рогалики із згущеним молоком – простий і легкий рецепт

Рогалики із згущеним молоком – улюблені в моїй родині. Коли я їх печу, діти навіть не дають їм охолонути, з’їдають все відразу і просять ще. Рецепт не складний, з ним впораються навіть господині-початківці.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні

Особливо вони смакують восени, разом із свіжим молоком – як обов’язковим елементом трапези! Без нього ніяк. Смакуйте на здоров’я.

Інгредієнти для тіста:

  • Сир (кисломолочний) – 360 г.
  • Цукор – 50 г.
  • Борошно (просіяне) – 280 г.
  • Масло вершкове (кімнатної температури) – 140 г.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Ванілін – на кінчику ножа.
  • Цедра лимона – за бажанням.

Окрім того, що потрібно розтерти масло з сиром, роботи як такої і немає. Все, окрім муки, змішуємо, розтираємо, розминаємо і частинами додаємо борошно. Замішуємо тісто, але не довго, щоб не було твердим. З тіста робимо кулю та поміщаємо її в харчову плівку. Залишаємо відпочивати при кімнатній температурі на 30-40 хвилин.

Готуємо начинку:

Подрібнюємо арахіс та змішуємо його з кількома ложками згущеного молока. Взагалі, начинкою може служити будь-що, головне – густа консистенція.

Тісто ділимо на дві рівні частини, присипаємо поверхню борошном, вимішуємо (за необхідністю підсипаємо борошно). Воно повинне бути однорідним, еластичним, не липнути до рук. Далі, розкатуємо круг, ріжемо, як на рогалики і розкладаємо начинку.

Перед випіканням, змастіть рогалики яйцем для золотистої скоринки. Присипаємо цукром і викладаємо на пергамент. Випікаємо при температурі 180° 20 хвилин.

Можливо і більше, спостерігайте за зовнішнім виглядом рогалика – він має бути золотистим.

Рецепт – Julia M Vilich.

Фото – Julia M Vilich.

Смачного вам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *