6 Листопада, 2024
Так я ще печінку не готувала. Печінка «По-царськи». Всього один інгредієнт робить її дійсно царською стравою. Просто та смачно! Навіть дітям в такій подачі вона дуже смакує

Так я ще печінку не готувала. Печінка «По-царськи». Всього один інгредієнт робить її дійсно царською стравою. Просто та смачно! Навіть дітям в такій подачі вона дуже смакує

З цим рецептом печінка набуває нового смакового відтінку, відколи вперше спробувала, готую лише так. Просто і смачно! Навіть дітям подобається.

Пишуть Українці Сьогодні

Печінка «По-царськи». Це дійсно царська страва, яка стане окрасою вашого святкового столу. 

Необхідні інгредієнти:

  • Печінка (сира, куряча) – 600 г.
  • Яйця – 4 шт.
  • Манка – 4 ст. л.
  • Мускатний горіх – 0,5 ч. л.
  • Молоко – 100 мл.
  • Сіль, перець за смаком.
  • Морква – 4 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сир твердий – 250 г.
  • Олія – для смаження.

Покроковий рецепт приготування:

Для цього рецепту я беру курячу печінку, але можна і іншу. Але з курячої виходить найніжніша. Перекрутити сиру печінку, додати всі інші компоненти і відставити на 20 хвилин, щоб постояло

Тим часом взяти 4 середні моркви натерти на широку тертку та 2 цибулі порізати кубиками (я не даю цибулі) і протушкувати на олії (4 ст. л олії) кілька хвилин на пательні. Відставити, щоб чуть простигло.

Беремо форму та змащуємо олією і посипаємо сирою манкою. Ділимо умовно все на два. На дно наливаємо половину печінки, розкладаємо половину смаженої моркви та тремо твердий сир, знову печінку виливаємо акуратно, далі – моркву та зверху затираємо сиром.

Твердого сиру потрібно 250 грам.

Ставимо у розігріту духовку і печемо при 180° 30 хвилин (має бути золотистий верх)

Нарізати тоді, коли повністю вистигне. Смак неймовірний, можливо, через мускатний горіх. Всі в захваті від неї.

Рецепт – Olga Mordovina.

Фото – Olga Mordovina.

Смачного вам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *