Кожна господиня може похвалитися своїм рецептом відомого салату “Оселедець під шубою”. У цій статті ми розповімо, в якому порядку правильно викладати шари цього смачного кулінарного витвору.
Інгредієнти:
оселедець – 1 шт.
буряк – 2 шт.;
картопля – 2 шт.;
морква велика – 1 шт.;
яйця курячі – 3-4 шт.;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
майонез – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування:
Щоб морква зберегла свій яскравий колір та смак, покладіть її в киплячу воду та варіть до готовності на найменшому вогні.
Картоплю, навпаки, покладіть у холодну воду і варіть при легкому кипінні – так він збереже свою форму. Овочі можна почистити перед варінням або відварити в мундирі.
У буряка максимально близько до основи відріжте плодоніжку та хвостик. Покладіть коренеплоди у холодну воду та варіть до готовності близько 2 годин. Час приготування залежить від розміру буряка.
Обробіть оселедець. Відріжте хвіст, плавники та голову. Розділіть тушку на 2 частини, надрізаючи по спині. Вийміть хребет, за допомогою кулінарного пінцета видаліть дрібні кісточки. Наріжте філе на дрібні шматочки.
Невелику цибулину наріжте дрібним кубиком. Яйця покладіть у холодну воду, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь та варіть 10-12 хвилин. Натріть остиглі овочі та яйця на дрібній тертці.
Отже, усі інгредієнти підготовлені. Пропонуємо вам класичний варіант послідовності шарів оселедця під шубою.
Згідно з традиційним рецептом, перший шар салату – нарізаний на кубики оселедець, але ми рекомендуємо викласти першу терту картоплю. Вона вбере в себе всі соки, які виділить риба. Так салат не попливе і виглядатиме акуратно. Картоплю трохи посоліть.
Кожен шар салату має бути змащений майонезом. Ви можете розподіляти соус ложкою або вичавлювати його сіточкою. Для цього відріжте маленький куточок у пакета з майонезом або використовуйте кондитерський мішок.
На шар картоплі покладіть оселедець із цибулею. Радимо відразу перемішати подрібнену рибу та цибулю, але деяким подобається, коли цибуля викладена окремим шаром. Покрийте невеликою кількістю майонезу.
Після цибулі йде шар із яєчного білка. Після того, як ви покриєте яйця майонезом, викладіть шар моркви. Її має бути вдвічі менше, ніж буряків. Цей шар також можна трохи посолити.
Вершиною салату є шар тертого буряка. Після натирання радимо трохи віджати буряк від зайвої рідини, щоб салат не вийшов рідким.
Змастіть останній шар майонезом. Відправте салат у холодильник мінімум на 5-6 годин. Прикрашати страву краще перед подачею.