Дуже смачний рецепт приготування гречаників, які повноцінно замінять котлети на святковому столі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Вам потрібно:
- 500 г м’яса (я використовувала філе індички);
- 150 г гречаної крупи;
- 2 яйця;
- 2 цибулини;
- 200 г томатного соусу;
- сіль, перець – за смаком; борошно для панірування;
- рослинне масло для – обжарювання.
Спосіб приготування
1. Гречану крупу перебрати, вимити. Всипати в киплячу підсолену воду і відварити до готовності. Остудити.
2. М’ясо пропустити через м’ясорубку з одною цибулиною. Додати в фарш яйця, сіль і перець за смаком, ретельно вимісити.
3. З’єднати м’ясний фарш з гречкою, знову добре перемішати.
4. З фаршу сформувати котлети, запанірувати їх в борошні і обсмажити отримані гречаники на рослинній олії з двох боків до золотистої скоринки.
5. Другу цибулину нарізати півкільцями і обсмажити на олії до золотистого кольору. Влити томатний соус і прогріти. Домашній томатний соус можна замінити покупними томатним соусом або томатною пастою, розведеною з водою у співвідношенні 1:1.
6. У сковороду з соусом викласти гречаники, накрити кришкою і довести до готовності на невеликому вогні протягом 20-25 хвилин. Гречаники, приготовані за цим рецептом, виходять апетитними, ситними і дуже смачними
Смачного!