Ніжна і дуже смачна шарлотка з яблуками, яка обов’язково сподобається всім. Рецепт простий, продукти звичайні. Заберіть у свою скарбничку рецептів, стане в нагоді.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Ця м’яка випічка користується популярністю в моїй родині. Готувати можна в будь-який сезон. Добро, яблука в магазинах є завжди.
Складові
- Борошно пшеничне – 250 г
- Цукор – 200 г
- Сир домашній – 500 г
- Масло вершкове – 200 г
- Розпушувач для випічки – 10 г
- Цедра половинки лимона (за бажанням)
- Яблука великі – 2-3 шт.
- Яйця – 2 шт.
Рецепт приготування
Беремо глибоку, суху ємність і вбиваємо туди яйця.
Додаємо до яєць цукор і збиваємо міксером, до розчинення цукру
Потім, додаємо сир і розтоплене вершкове масло.
Лопаткою перемішуємо все до однорідної маси.
Додаємо цедру лимона (за бажанням).
У борошно додаємо розпушувач для тіста
Частинами просіюємо борошняну суміш в миску з загальною масою.
Перемішуємо лопаткою і замішуємо тісто.
Тісто виходить, як густа сметана.
Форму для випічки застеляємо пергаментним папером
У мене форма роз’ємна, в діаметрі 20 см.
Вливаємо тісто в форму і розрівнюємо по всьому об’єму.
Яблука нарізаємо часточками, очищаємо від насіння.
Часточки яблук злегка втоплюємо в тісто, шкіркою вгору
Заздалегідь розігріваємо духовку до 180 ° C.
Випікаємо шарлотку 45-50 хвилин.
Готовність перевіряємо за допомогою дерев’яної шпажки.
Після, даємо пирогу охолонути, і виймаємо з форми
Перед подачею, за бажанням, посипаємо цукровою пудрою.
Шарлотка виходить ароматною, м’якою і дуже смачною.
Смачного!