Ось Вам простий рецепт мочених яблук.
3а матеріалами Вподобайка
Продукти на 2 кг яблук:
- 2 кг невеликих яблук
- 3 л води
- 150 г цукру
- 2 ст.л. солі
- 150 г меду
- листя винограду і смородини
Приготування:
1. Яблука промити і скласти у великий емальований таз.
2. Сіль, цукор і мед змішати з водою, довести до кипіння і уварити.
3. Зняти з вогню і відразу вилити на яблука. Додати листя винограду і смородини
4. Зверху покласти тарілку і поставити вантаж. Залишити для бродіння при кімнатній температурі близько двох тижнів.
5. Готові мочені яблука покласти в стерилізовані банки. Маринад процідити і залити ним яблука. Смачного!