14 Листопада, 2024
Рецепт дізналася на бенкеті. Тепер жодного свята без цього салату: подобається всім Screenshot

Рецепт дізналася на бенкеті. Тепер жодного свята без цього салату: подобається всім

Салат з печерицями – це легка та універсальна страва, яка відмінно вписується в будь-який прийом їжі, чи то обід, вечеря чи святковий стіл. Печериці, відомі своїми поживними властивостями та ніжним смаком, чудово поєднуються з різними інгредієнтами, що дозволяє створювати безліч варіантів салатів на будь-який смак.

Однією з головних переваг салату з печерицями є його легкість і здатність стати як самостійною стравою, так і доповненням до основних м’ясних чи рибних страв.

Розкажемо, як зробити салат із шампіньйонів

Інгредієнти:

Куряча грудка;
Печериці смажені;
Цибуля ріпчаста смажена;
Яйце – 1 шт.;
Морква корейською;
Огірок свіжий – 1 шт.;
Сир твердий.
Інгредієнти для соусу:

Майонез – 200 г;
Томатна паста – 35 г;
Часник – зубчик.

Приготування салату з печерицями:

Можна попередньо перед жаркою курки замаринувати м’ясо, змішати з чорним меленим перцем, сіллю, олією, паприкою, приправою до м’яса.

Обсмажуємо курку цілком у сковороді або запікаємо в духовці.

Нарізаємо тонкою соломкою обсмажену курку. Аналогічно нарізаємо огірок, змішуємо в салатнику з куркою.

Обсмажуємо печериці разом із цибулею, додаємо в салат разом із корейською морквою. Відварене яйце натираємо на великій тертці салат.

Для соусу змішуємо майонез із томатною пастою та пропущеним через прес зубчиком часнику. Викладаємо соус у салат і ретельно перемішуємо.

При сервіруванні натираємо на верхівку салату сир на великій тертці. Також прикрашаємо салат гілочками кропу.

Виходить смачний салат для свята. Соус надає цьому салату більш насичений смак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *