Розповідаємо, як приготувати біляші, щоб близькі просили добавки.
Біляші – це блюдо татарської або кавказької кухні, яке, найчастіше, викликає сумнівні асоціації з привокзальною кухнею. Насправді, беляш дуже смачний, якщо знати традиційний рецепт. УНІАН розповість, тісто на біляші дріжджове, з якого точно вийде шикарне блюдо.
Чудові біляші з м’ясом
Інгредієнти:
Для тіста:
3 склянки пшеничного борошна;
7 грам швидких сухих дріжджів;
1 ст. л цукру;
1 ч. л солі;
300 мл води;
50 мл рослинної олії.
Для начинки:
300 грам свинячо-яловичого фаршу;
1 ріпчаста цибуля;
півсклянки холодної води;
сіль, перець.
Змішати в ємності дріжджі, цукор, теплу воду і сіль. Перемішати, додати 5 ст.л просіяного пшеничного борошна, накрити миску рушником і залишити в теплому місці на 15-20 хвилин. Коли опара збільшиться в розмірі, а на її поверхні з’являться бульбашки, додати 50 мл рослинної олії і все борошно, що залишилося.
Перемішати, замісити тісто, потім змастити чисту суху чашку і руки олією, викласти в ємність кулю з тіста. Накрити все це плівкою і прибрати в тепле місце на 1 годину.
В цей час подрібнити цибулю в блендері і викласти її в глибоку миску до фаршу. Посолити, поперчити, додати холодну воду, перемішати. Взяти тісто, розділити його на кілька кульок. Кожну кулю сформувати коржиком і викласти на дошку. Залишити на 10-15 хвилин. У центр кожної заготовки покласти 1 ст.л начинки, защипнути края тіста. Придавити коржі долонею, перевернути напівфабрикат швом вниз і викласти на будь-яку поверхню, змащену олією.
Все, що вам залишиться для того, щоб приготувати ідеальні біляші (рецепт на сковороді) – це помістити коржі з м’ясом в розігріту сковороду, щедро змащену олією, і смажити приблизно по 5 хвилин з кожного боку.