Цвітна капуста в духовці, під сирним соусом, виходить настільки смачною, що просто пальчики оближеш. З будь-якого столу вона зникає в першу чергу, так як виходить навіть смачніше м’яса. Готується дуже легко і просто, тому відмінно підходить як для вечері, так і для недільного обіду. Суцвіття цвітної капусти неймовірно смачні, ніжні, м’які. Гриби вносять свою родзинку і аромат. Сирний соус робить страву ще більш ніжною і апетитною.
Пише Затишок
Інгредієнти:
- 700 грам цвітної капусти;
- 1,5 літра води;
- одна чайна ложка солі;
- 100 грам свіжих печериць;
- одна столова ложка рослинної олії без запаху;
- дві столові ложки панірувальних сухарів;
- 1,5 склянки молока;
- 30 грам пшеничного борошна;
- 35 грам вершкового масла;
- половина чайної ложки готової гірчиці;
- мелений чорний перець, мускатний горіх, сіль – за смаком.
Покроковий процес приготування:
1. Цвітну капусту розбираємо на великі суцвіття: можна використовувати і заморожену.
2. У каструлю наливаємо півтора літри води, додаємо одну чайну ложку солі і доводимо до кипіння.
3. У киплячу воду відправляємо суцвіття капусти, варимо після закипання рівно 4 хвилини: більше варити не потрібно, інакше капуста стане м’якою. Заморожену капусту необхідно варити всього одну хвилину після закипання. Готову капусту відразу ж виймаємо шумівкою з окропу і викладаємо на тарілку.
4. Шматочок твердого сиру натираємо на крупній тертці
5. Свіжі гриби промиваємо, обсушуємо і нарізаємо великими тонкими слайсами.
6. На сковороду наливаємо одну столову ложку рослинної олії, викладаємо гриби і обсмажуємо їх до готовності. В кінці солимо і перчимо до смаку.
7. Перекладаємо обсмажені гриби на дно форми для запікання, зверху розкладаємо зварені до напівготовності суцвіття цвітної капусти.
8. Робимо сирний соус: на сковороду кладемо шматочок вершкового масла і чекаємо, поки воно розтане
9. Висипаємо в сковороду пшеничне борошно, швидко розмішуємо. Відразу вливаємо молоко (будь-якої жирності), перемішуємо дуже ретельно, щоб не було грудочок. Як тільки маса стане однорідною, висипаємо тертий сир. Розмішуємо, включаємо мінімальний вогонь. Додаємо в цю масу чорний мелений перець, мускатний горіх, готову домашню гірчицю, солимо до смаку. Все ретельно перемішуємо і відразу вимикаємо нагрів.
10. Отриманим соусом заливаємо гриби і цвітну капусту. Зверху все посипаємо панірувальними сухарями і тертим сиром. Відправляємо форму з капустою в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 15-20 хвилин.
11. Дивіться по своїй духовці: як тільки капуста зарум’яниться – можна діставати.
Смачного!