Щоб куряча печінка вийшла ще ніжнішою та ароматнішою, німці додають до неї один секретний інгредієнт. Що саме, дізнаєтесь далі у рецепті. Приготуйте в себе дома та обов’язково запросіть друзів.
Куряча печінка по-берлінськи
Сьогодні ми приготуємо курячу печіночку по-берлінськи. Насправді цю страву подають в багатьох ресторанах Німеччині та інших європейських країнах, тож ми впевнені, що десь ви вже її куштували. А тепер настав час дізнатися сам рецепт.
Для того, щоб приготувати курячу печінку по-берлінськи, нам знадобляться такі інгредієнти:
500 г курячої печінки
1 велика ріпчаста цибуля
2 зелених яблука (Симиренко)
Олія для смаження
30 г вершкового масла для карамелі
1,5 ст.л. цукру
2 кружальця лимону
Сіль
Перець чорний свіже мелений
Паприка мелена (в мене копчена)
2 ст.л. борошна
Приготування:
Яблука, цибулька і печінка – це найкраще поєднання смаку, тому цибульку крупно нарізаємо кільцями (десь 0,3 см). Яблука нарізаемо дольками.
Далі необхідно запанірувати печінку. Беремо пакет з борошном та вівалюемо туди печінку. Ретельно перемішуємо. В цей же пакет можно відразу додати перец та сіль.
У цьому рецептні використовується дві пательні, щоб зробити страву швидко. У першій обсмажуватимемо печінку, у другій – карамелізуватимемо яблука.
Щоб куряча печінка вийшла ніжніша, а масло не бризкалося, в сковороду кладемо два кружальця лимона.
Поки перша сковорода нагрівається, у другу кладемо 1,5 столові ложки цукру та вершкове масло. Розтоплюємо карамель.
Саме тоді перша сковорода нагрілася. Викладаємо до неї печінку. Намагайтеся викласти її в один шар, щоб вона не гасила, а смажилася. Обсмажуємо печінку з двох сторін приблизно по 2 хвилини.
У цей час наспіла карамель – викладаємо часточки яблука. Періодично все перемішуємо.
Як тільки яблука карамелізуватися, перекладаємо їх до печінки, а в цій же сковорідці обсмажуємо цибулю до красивого золотистого кольору. За необхідності додайте трохи олії.
Потім перекладаємо цибулю в загальну сковорідку, перемішуємо і можна вже подавати до столу – печінка по-берлінськи готова!