Якщо вам таки вже не хочеться готувати на Новий рік класичний салат «оселедець під шубою», але все-таки дотриматися традиції, мені здається, що цей салат «Норвезький каприз» може стати гарною альтернативою. Салат виходить трохи інший, але також дуже смачний.
Покроковий рецепт приготування страви:
А почнемо ми з того, що натремо відварений буряк на великій тертці і замаринуємо його. Для цього в чашу з буряком додамо сіль, цукор і сік лимона. Перемішаємо і залишимо буряки маринуватися, поки збиратимемо салат.
Змащуємо майонезом тарілку і першим шаром викладаємо на нього відварену картоплю, натерту на великій тертці. Робимо тоненьку сіточку з майонезу.
Другим шаром викладаємо мариновані огірки. Огірки можна нарізати тонкою соломкою або натерти на великій тертці. Я зазвичай викладаю їх у сито, щоб стекла зайва рідина, і салат надалі не потік. На огірки викладаємо дрібно нарізану цибулю. Робимо тоненьку сіточку з майонезу.
Зверху на шар цибулі викладаємо філе слабосоленого оселедця, яке також необхідно дрібно нарізати. Робимо січку з майонезу.
Наступним шаром у нас будуть варені яйця. Їх також потрібно натерти на великій тертці.
Тепер беремо одне соковите смачне кисло-солодке яблуко і натираємо його на великій тертці. Шкірку я не використовую.
Викладаємо натерте яблучко зверху на яйця. А тепер добре змащуємо майонезом салат.
Останнім шаром викладаємо замаринований буряк. Його вже нічим не змащуємо. Накриваємо чимось герметично салат і прибираємо його в холодильник настоятися (бажано на ніч).
Перед подачею на стіл салат можна прикрасити гілочками петрушки та зернами гранату.
Невелика порада. За бажанням можна розбавити майонез сметаною (20% жирності) у пропорції два до одного, щоб салат вийшов ніжнішим.