16 Листопада, 2024
Красивий та святковий салат «Норвезький каприз»

Красивий та святковий салат «Норвезький каприз»

Якщо вам таки вже не хочеться готувати на Новий рік класичний салат «оселедець під шубою», але все-таки дотриматися традиції, мені здається, що цей салат «Норвезький каприз» може стати гарною альтернативою. Салат виходить трохи інший, але також дуже смачний.

Покроковий рецепт приготування страви:
А почнемо ми з того, що натремо відварений  буряк на великій тертці і замаринуємо його. Для цього в чашу з  буряком додамо сіль, цукор і сік лимона. Перемішаємо і залишимо буряки маринуватися, поки збиратимемо салат.

Змащуємо майонезом тарілку і першим шаром викладаємо на нього відварену картоплю, натерту на великій тертці. Робимо тоненьку сіточку з майонезу.

Другим шаром викладаємо мариновані огірки. Огірки можна нарізати тонкою соломкою або натерти на великій тертці. Я зазвичай викладаю їх у сито, щоб стекла зайва рідина, і салат надалі не потік. На огірки викладаємо дрібно нарізану цибулю. Робимо тоненьку сіточку з майонезу.

Зверху на шар цибулі викладаємо філе слабосоленого оселедця, яке також необхідно дрібно нарізати. Робимо січку з майонезу.

Наступним шаром у нас будуть варені яйця. Їх також потрібно натерти на великій тертці.

Тепер беремо одне соковите смачне кисло-солодке яблуко і натираємо його на великій тертці. Шкірку я не використовую.

Викладаємо натерте яблучко зверху на яйця. А тепер добре змащуємо майонезом салат.

Останнім шаром викладаємо замаринований буряк. Його вже нічим не змащуємо. Накриваємо чимось герметично салат і прибираємо його в холодильник настоятися (бажано на ніч).

Перед подачею на стіл салат можна прикрасити гілочками петрушки та зернами гранату.

Невелика порада. За бажанням можна розбавити майонез сметаною (20% жирності) у пропорції два до одного, щоб салат вийшов ніжнішим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *