Такого великого та смачного деруна ви ще не куштували! А приготувати його можна з мінімальної кількості інгредієнтів та ще й з дуже швидко: адже все це робиться на сковороді.
Пише Мій Світ
Головний компонент — це, звичайно, картопля, однак приготовлена за цим рецептом, вона взагалі нежирна й дуже ніжна. Розплавлений сир робить пиріг ще більш схожим на піцу.
Картопляний пиріг на сковороді дерун-піца
- 4 картоплини,
- 1 цибулина, зелень.
- 1 яйце,
- 1 білок,
- 1 ст. ложка борошна,
- сіль на смак,
- перець на смак,
- твердий сир для посипання.
Очистьте картоплю, промийте й просушіть. Потім натріть на тертці, де ви зазвичай трете буряк, додати рубану зелень. Також очистити ріпчасту цибулю й натерти на тертці. Додати до овочів борошно, сіль, перець, яйце, білок. Замісити картопляне тісто й смажити на 2 ст. ложках рослинної олії. Спершу готувати з однієї сторони протягом 15 хвилин під кришкою. Потім перевернути на іншу сторону й знову смажити 15 хвилин під кришкою.
Натерти твердий сир, посипати зверху, вимкнути вогонь та ще накрити кришкою на 10 хвилин. Пиріг смакує гарячим зі сметаною.