Цим рецептом поділилася мама. З дитинства пам’ятаю смак її картопляних зраз з м’ясною начинкою. Тепер і сама такі готую, приголомшливо ситно. Для сімейної вечері – саме те.
3а матеріалами Вподобайка
Необхідні продукти:
- 1 кг картоплі;
- 500 г фаршу;
- 1 цибулина;
- 1 склянка борошна;
- 1 яйце;
- соняшникова олія для смаження;
- сіль;
- спеції.
Алгоритм приготування
Картоплю відварюю в шкірці, остуджую, чищу і пропускаю через м’ясорубку.
Додаю в картопляну масу яйце, присипаю спеціями, підсолюю. Потроху досипаю борошно, щоб вийшло щільне тісто, яке не прилипає до долонь.
Цибулю подрібнюю, смажу на сковороді, додаю фарш. Готую, поки м’ясо не стане м’яким. Солю до смаку, остуджую начинку
Тісто розділяю на шматки розміром з кулак, розкочую, на центр кладу 1 ст. л. фаршу, закриваю. Смажу на середньому нагріві під кришкою.
Подавати картопляні зрази з фаршем добре з холодною сметаною, але можна використовувати і будь-який інший соус на свій смак.