Дуже м’яке і ніжне сало, просто ідеальна закуска, з якою ви не будете довго возитися. Секрет смаку і аромату сала в приправі, яку я сама складаю і потім додаю. Ви можете в цей склад ще і додати свої улюблені спеції.
Пише Порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- сало, 2.5 кг;
- сіль, 20 г;
- спеції, 20 м
Процес приготування
Суміш спецій у мене така: подрібнені лавровий лист, кмин, пажитник, чабер, майоран, коріандр, суміш перців, паприка, насіння гірчиці, часник сухий. Все добре змішайте з сіллю і додайте свої улюблені спеції.
Сало промиваємо і просушуємо паперовими рушниками, ріжемо на НЕ великі шматки
Порада: беріть сало з м’ясом – дуже смачно виходить. Але і тонке сало без м’яса, також виходить дуже смачно.
Вмочуємо кожен шматок сала в суміш спецій і солі і щільно кладемо в літрову банку.
Прикриваємо кришками банку і ставимо в холодну духовку.
Включаємо температуру 200 градусів
Коли сало закипить, зменшуємо температуру до 120 градусів.
Закручуємо кришки і залишаємо остигати. Зберігаємо в підвалі.
Якщо ви робите тонке сало, тоді щоб були повні баночки, одну розкладаємо по іншим банкам і закручуємо кришками.
Якщо важко виймати сало з банки, можна опустити в гарячу воду і тоді шматки легко і просто виймаються
Відмінна закуска на святковий стіл і в якості експрес-закуски на кожен день.