Для початку важливо правильно вибрати сало. Воно повинне бути трохи рожевим, без жовтизни та інших плям. Шкірка не може бути занадто грубою або товстою, також не повинно бути щетини.
Бажано також перевірити сало при покупці за допомогою зубочистки. Вона має легко входити в продукт, при цьому він має бути щільним. Якщо сало дуже м’яке, то від покупки краще відмовитися.
Якщо сало неприємно пахне, його теж не слід брати.
Як тільки продукт буде обраний, можна переходити до засолювання.
На один кілограм сала потрібно 5 зубчиків часнику та 300 грамів грубої солі.
Сало треба розділити на шматки, у яких потрібно зробити невеликі надрізи, куди укладаються шматочки часнику.
З усіх боків заготовку слід натерти сіллю. Потім її треба покласти у контейнер або банку та засипати залишками солі.
Декілька днів продукт повинен настоятися в холодильнику. Після цього сало можна подавати до столу.
Джерело