Рецепт розповість, як швидко і смачно приготувати страву на швидку руку. Можна сміливо кидати цей спосіб приготування в скарбничку «гості на порозі».
Склад найпростіший, необхідні інгредієнти зазвичай є у кожного. Складові компоненти:
картопля — 0,5 кг;
цибуля — невелика головка;
фарш (можна використовувати той, що більше любите: свинячий, яловичий) — 200 г;
морква — 1 коренеплід;
рис 140-160 г;
томатна паста — 15 мл;
сир твердих сортів — 50 г;
сметана — 30 мл;
рослинна олія — 30 мл;
сіль; вода — стакан або 200 мл;
приправи за смаком.
В рецепті вказані мл, у кого немає мірної склянки можна міряти столовими ложками: 1 ст. л. дорівнює 15 мл Технологія приготування: Овочі (цибулю, моркву) почистити, дрібно порізати, обсмажити. Рис відварити. У фарш додати приготовані овочі та рис.
З рисово-м’ясної суміші формуємо невеликі кульки, діаметр близько 4-5 см.Картоплю розрізаємо на тонкі пластинки або кола. Починаємо формувати блюдо.
На дно форми викладаємо пластинки картоплі, далі — м’ясні кульки у формі пелюсток квітки (можна вибрати форму на свій смак). Випікати страву протягом 20 хвилин, режим виставити на 180 С. Готуємо соус: змішуємо томатну пасту з водою і сметаною. Для смаку заправляємо приправами й солимо. Через 20 хвилин запіканку дістати з духовки й залити соусом. Випікати ще протягом 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипати страву сиром. Розплавити в духовці до появи апетитної скоринки. На стіл подавати із зеленню, можна прикрасити на свій смак. Приємного апетиту!
Смачного