Рецепт домашнього згущеного молока за 30 хвилин:
Інгредієнти:
- 1 літр молока (з високим відсотком жирності, не менше 3,2%)
- 500 г цукру (або 400 г меду)
- 1/2 ч. л. соди
Приготування:
- У каструлю з товстим дном вилийте молоко, додайте цукор (або мед) і соду.
- Перемішайте віничком, щоб цукор (мед) і сода розчинилися.
- Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння.
- Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, постійно помішуючи, протягом 20-25 хвилин.
- Колір згущеного молока буде поступово мінятися від білого до бежевого, а потім до карамельного.
- Не переставайте помішувати, щоб молоко не пригоріло.
- Готове згущене молоко має мати густу консистенцію і карамельний колір.
- Зніміть каструлю з вогню і дайте згущеному молоку трохи охолонути.
- Перелийте згущене молоко в чисті стерилізовані банки.
- Зберігайте домашнє згущене молоко в холодильнику до 2 тижнів
Смачного!
Поради:
- Для більш насиченого карамельного смаку можна варити згущене молоко трохи довше.
- Якщо ви хочете отримати біле згущене молоко, варіть його не більше 20 хвилин.
- Готове згущене молоко можна використовувати для приготування десертів, випічки, каші, какао та інших страв.
- Зберігайте домашнє згущене молоко в щільно закритих банках, щоб воно не втратило свій аромат і смак.