27 Листопада, 2024
Натуральна, апетитна та смачна домашня ковбаса. Три гарні рецепти для приготування

Натуральна, апетитна та смачна домашня ковбаса. Три гарні рецепти для приготування

Пропонуємо три рецепти неймовірно смачної домашньої ковбаси. Вона прикрасить новорічний та різдвяний святковий стіл й дуже смакуватиме всій родині

1. Ковбаса домашня без оболонки.

Складові:

  • М’ясо свинини 1 кг.;
  • Зубчики часнику 5 шт.;
  • Вершки сухі 5 ст. л.;
  • Морська сіль 1 ст. л.;
  • Курячі яйця 1 шт.;
  • Перець чорний мелений;
  • Трави сушені.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо перекрутіть на м’ясорубці, а потім подрібніть у блендері.
  2. Додайте подрібнені зубки часнику, вершки, збите яйце, сіль та вимісіть добре руками.
  3. Викладіть на пергамент половину фаршу, загорніть рулетом, довжина повинна відповідати ширині ємності в якій ковбаса буде варитися.
  4. Потім кінці пергаменту зав’яжіть з обох боків шпагатом чи ниткою та загорніть ще зверху харчовою фольгою, краї якої добре притисніть.
  5. З другою частиною фаршу зробіть так як з першою.
  6. Викладіть рулети в ємність, залийте їх чистою водою, притисніть блюдцем, щоб вони не спливали з води та поставте на маленький вогонь готуватися.
  7. Через 1,5 години вийміть ковбасу та залиште охолоджуватися.
  8. Потім перемістіть її до холодильника.

2. Ковбаса з курячого м’яса.

Складові:

  • Свиняче сало 200 гр.;
  • Філе куряче 1,5 кг.;
  • Свіжі вершки чи молоко 150 мл.;
  • Горіх мускатний;
  • Зубки часнику 2 шт.;
  • Морська сіль 1 ч. л.;
  • Перець чорний мелений;
  • Паприка та коріандр за смаком;
  • Тонкі тваринні кишки.

Спосіб приготування:

  1. Перекрутіть через м’ясорубку з великим решетом порізане на шматки сало та куряче м’ясо.
  2. Додайте у фарш зубки часнику пропущені через прес, сіль, перець, спеції та добре перемішайте.
  3. Влийте молоко чи вершки, добре вимісіть фарш та залиште його постояти 15 хвилин.
  4. Начиніть ним тваринні кишки та помістіть на 2-3 години до холодильника.
  5. В попередньо розігрітій до 170 градусів духовці, запікайте ковбасу на протязі 1 години.

3. Ковбаса з печінки.

Складові:

  • Сало свиняче 250 гр.;
  • Будь-яка печінка 0,5 кг.;
  • Курячі яйця 3-4 шт.;
  • Домашнє молоко 100 мл.;
  • Крупа манна 3 ст. л.;
  • Ріпчаста цибуля 2 шт.;
  • Головка часнику 1 шт.;
  • Морська сіль;
  • Картопляний крохмаль 1 ст. л.;
  • Перець чорний мелений;
  • Будь-які спеції;
  • Тонкі тваринні кишки.

Спосіб приготування:

  1. Поріжте печінку на шматки, видаліть плівки, додайте сало та пропустіть все через м’ясорубку.
  2. Зубки часнику пропустіть через прес, ріпчасту цибулю дрібно поріжте, обсмажте до готовності та з’єднайте з фаршем.
  3. Посоліть, поперчіть, додайте за смаком спеції та перемішайте.
  4. Далі додайте збиті курячі яйця, крохмаль, крупу манну, молоко та знову все перемішайте.
  5. Нафаршируйте цим фаршем приготовані кишки, зв’яжіть ниткою кінці, помістіть їх в ємність та залийте водою.
  6. Варіть 40 хвилин на невеликому вогні чи запікайте в духовці розігрітій до температури 200 градусів.

Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *