На сьогоднішній день існує дуже багато рецептів приготування халви, за якими можна легко приготувати в домашніх умовах. В основному, для виготовлення халви застосовується м’ясорубка, кавомолка або навіть кухонний комбайн, в якому подрібнюються насіння соняшнику або горіхи. Тобто нічого складного немає. М’ясорубка є практично у всіх. Всі інгредієнти можна легко знайти в будь-якому магазині. Найбільш поширені халва з насіння соняшника, арахісу, волоських горіхів, інформує Ukr.Media.
Халва з насіння соняшнику
Інгредієнти:
- 2 склянки насіння;
- 1,5 склянки борошна;
- 1 склянка цукру;
- 1/3 склянки води;
- 150 г соняшникової олії.
Приготування:
- Обсмажуємо насіння, прокручуємо його 2 рази через м’ясорубку разом з лушпинням. Окремо в емальованому посуді без жиру нагріваємо борошно. Змішуємо борошно з насінням, після чого ще пару раз прокручуємо все через м’ясорубку.
- Готуємо сироп: заливаємо весь цукор водою, на сильному вогні доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо до тих пір, поки не зникне смак сирої води.
- Після цього знімаємо сироп з вогню, вливаємо туди соняшникову олію, збовтуємо, додаємо мелені насіння, швидко розмішуємо і перекладаємо у форму.
- Поставити в холодильник для застигання під прес.
- Смак приголомшливий, лушпиння зовсім не відчувається!
Халва з арахісу
Інгредієнти:
- 2 склянки смаженого арахісу;
- 1 склянка цукру;
- 1,5 склянки борошна;
- 1/3 склянки води;
- 1 пакетик ваніліну.
Приготування:
- Арахіс перемолоти в кавомолці, кухонному комбайні, електром’ясорубці або прокрутити через м’ясорубку 3-4 рази.
- Борошно обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Змішати з смаженим арахісом (перекрученим) до рівномірного забарвлення, влити у все це склянку олії і гарненько перемішати.
- Цукор всипати в алюмінієву каструлю і залити склянкою води, поставити на вогонь, дати закипіти. Стежити, щоб не пригорів. Потім влити в приготовану суміш і ще швидше перемішати. Дати охолонути.
Халва з волоських горіхів
Інгрідієнти:
- 150 г очищених волоських горіхів;
- 100 г вершкового масла;
- 200 г цукру;
- 400 г молока;
- 15 г кукурудзяного крохмалю.
Приготування:
- В гарячий молочний сироп додати розведений у холодному молоці кукурудзяний крохмаль (у співвідношенні 1:5) і, помішуючи, довести до кипіння.
- Розрізані навпіл ядра волоських горіхів обсмажити на олії до появи темно-коричневої забарвлення, а потім перекласти в каструлю, залити приготовленою масою і щільно закрити кришкою. Краї кришки обернути рушником і нагрівати масу ще 25-30 хвилин.
- Після цього зняти кришку, добре перемішати, вилити масу на блюдо і посипати товченою корицею. Подавати горіхову халву гарячою.